Τα Ίμια… φρενάρουν την εξεταστική για Καμμένο

Στον «πάγο» βάζει η Νέα Δημοκρατία την υπόθεση της εξεταστικής που ζητά για τον Πάνο Καμμένο, λόγω της ένταξης στα Ίμια και της έκρυθμης κατάστασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Σε σύσκεψη των αρμόδιων τομεαρχών και συμβούλων της ΝΔ, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε να αναβληθεί για μερικές ημέρες η κατάθεση του σχετικού αιτήματος, καθώς τα εθνικά θέματα προέχουν.

«Η πρόταση για προανακριτική είναι έτοιμη να κατατεθεί, αλλά επελέγη να αναβληθεί για κάποιες ημέρες η υποβολή της, για λόγους στοιχειώδους εθνικής ευθύνης, λόγω των τελευταίων γεγονότων» σημειώνουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν είναι η κατάλληλη ώρα»

Όπως χαρακτηριστικά εξηγούν οι ίδιες πηγές, εξάλλου, «οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης στους χειρισμούς της στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και αμύνης είναι δεδομένες, και τις αντιλαμβάνονται όλοι οι πολίτες, αλλά δεν είναι σήμερα η κατάλληλη ώρα να αναδειχθούν από τη ΝΔ».

Τα ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο  των επαφών Μητσοτάκη

Αξίζει να σημειωθεί, ότι περισσότεροι από όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη, δεν έκρυψαν την έντονη ανησυχία τους για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, την προκλητική στάση που επιδεικνύει η γείτονα χώρα, καθώς και για το ενδεχόμενο περαιτέρω κλιμάκωσης των προκλήσεων από πλευράς της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μάλιστα, οι προκλήσεις της Τουρκίας αναμένεται να έχουν περίοπτη θέση στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις συναντήσεις που αναμένεται να έχει στην επικείμενη επίσκεψή του στο Μόναχο.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο επικείμενο ταξίδι στο Μόναχο ‘Munich Security Conference’ (σ.σ. θεωρείται το ετήσιο ‘Νταβός’ στα γεωπολιτικά θέματα) θα αναδείξει σε σειρά επαφών που θα έχει την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα, με πλήρη καταγραφή των τελευταίων περιστατικών στο Αιγαίο, υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά τις πάγιες εθνικές θέσεις», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά.

Καθώς φαίνεται, η κλιμάκωση της έντασης και των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο υποχρεώνουν τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να αναλάβει άμεσα σχετικές πρωτοβουλίες, συμβάλλοντας και ο ίδιος στην αποκλιμάκωσή τους.