ΙΝΤΙΜΕ

Τζανακόπουλος: «ΝΔ και Σαμαράς θα αναγκαστούν να απαντήσουν για Novartis»

Ρελάνς επιχείρησε να κάνει σήμερα ο Δημήτρης Τζανακόπουλος για το θέμα της Novartis, μετά τις αποκαλύψεις για προσπάθειες του Φρουζή να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως ΝΔ και Αντώνης Σαμαράς θα αναγκαστούν να απαντήσουν στα ερωτήματα που προκύπτουν για την πολύκροτη υπόθεση.

«Η προσπάθεια της ΝΔ και του κ. Σαμαρά να πείσουν όχι πως οι ίδιοι δε φέρουν βαρύτατες ευθύνες -τουλάχιστον πολιτικές προς το παρόν – για το σκάνδαλο Novartis, αλλά πως όλοι είναι ίδιοι με αυτούς, είναι αξιοθρήνητη» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Ορθώς καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία Σαμαρά-Βενιζέλου το 2013”

«Επειδή επιδεικνύουν δυσκολία αντίληψης» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «τους επαναλαμβάνουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ορθώς καταψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου το 2013, διότι το μόνο που έκανε ήταν να μετακυλήσει το κόστος της φαρμακευτικής δαπάνης στους ασφαλισμένους, χωρίς να χάνουν ούτε ένα ευρώ τα αγαπημένα τους επιχειρηματικά συμφέροντα».

“Στόχος τους η εξυπηρέτηση συμφερόντων”

Στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος επισημαίνει ακόμα ότι: «Ο Αλέξης Τσίπρας από το 2013 καλούσε σε διάλογο, εάν πραγματικά η τότε κυβέρνηση είχε στόχο τη μείωση της δαπάνης και ενδιαφερόταν για την εξασφάλιση επάρκειας σε φάρμακα και προειδοποιούσε πως “αν η κυβέρνηση επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας”, αυτό “θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα”. Σήμερα, δυστυχώς, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας».

Και καταλήγει σημειώνοντας πως «ό,τι και να σκαρφιστούν για αντιπερισπασμό, το ερώτημα γιατί ο κ. Σαμαράς παρέπεμψε με “ραβασάκι” τον κ. Φρουζή στον “ταμία” του Κράτους, Χρήστο Σταϊκούρα παραμένει. Και αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να απαντήσουν».