ΙΝΤΙΜΕ

Την αποπομπή Γεωργιάδη από τη ΝΔ ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Novartis

Την αποπομπή του Άδωνη Γεωργιάδη από τη ΝΔ λόγω νέων αποκαλύψεων για την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, σύμφωνα με τις οποίες ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρεται να έπαιρνε οδηγίες από τον Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Σε αυτήν τονίζεται πως τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας «καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας» που υιοθετούν η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου

«Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις που βλέπουν σήμερα τη δημοσιότητα και αφορούν τα κατασχεθέντα αρχεία της Novartis από την εισαγγελέα διαφθοράς δυστυχώς για τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά, καταρρακώνουν πλήρως το αστείο επιχείρημα της σκευωρίας.

Τον Φεβρουάριο του 2017 που συντάχτηκε η εμπιστευτική έκθεση της Novartis για τη συμπεριφορά των πολιτικών προσώπων δεν υπήρχε ούτε δικογραφία για το σκάνδαλο, ούτε “κουκουλοφόροι” -κατά τη ΝΔ -μάρτυρες.

Τότε, όμως, η Novartis αναφερόμενη στον Άδωνι Γεωργιάδη και πολλούς από τους σημερινούς φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο, προέτρεπε τα στελέχη της να μην επιχειρούν επαφές μαζί τους γιατί “φέρονται να εμπλέκονται” και άρα κάθε νέα επαφή μαζί τους δυσχεραίνει τη θέση της εταιρείας.

Την παραδοχή την κάνει αυτός που ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο, η ίδια η Novartis.

Μετά από τις συνταρακτικές αυτές αποκαλύψεις η ΝΔ οφείλει να δώσει καθαρές απαντήσεις:

Εμμένει ακόμη στο αστείο επιχείρημα περί σκευωρίας;

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος όπως αποκαλύπτεται έπαιρνε διαταγές από τον Κ. Φρουζή για τις τιμές των φαρμάκων και την κατάρτιση νομοσχεδίων, παραμένει ακόμη αντιπρόεδρος της ΝΔ;

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν τον αποπέμψει σήμερα κιόλας, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν είναι πιθανός αλλά βέβαιος σύμμαχος της Novartis».