Τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς συνάντησε ο Ν. Βούτσης

Στις φυλακές της Αδριανούπολης βρέθηκε σήμερα (16/5) ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνάντησε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ν. Βούτσης μετά το τέλος της συνάντησης «είδαμε δύο νέους ανθρώπους, τον ανθυπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και τον λοχία, Δημήτρη Κούκλατζη, μιλήσαμε με άνεση μαζί τους, είναι σε ένα χώρο που δεν θα έπρεπε να είναι ίσως ούτε μια μέρα κι αυτό είναι γνωστό. Τους μεταφέραμε τα λόγια που λέμε όλοι οι Έλληνες, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, μέχρι και τον απλό πολίτη, ότι αντιλαμβανόμαστε το κουράγιο και την ευθύνη που επιδεικνύουν. Ότι δίνουν ένα μήνυμα με τη στάση και το ήθος τους, πολύ σημαντικό προς την Ελλάδα, τη στιγμή που αναίτια κρατούνται. Προφανώς το αίτημα για την άμεση αποφυλάκιση τους είναι πλέον πιο ζωντανό, επιτακτικό και ρεαλιστικό πάρα ποτέ».

“Απαράδεκτη η κράτησή τους”

Και συνέχισε λέγοντας: «Εκτίθενται, κάθε μέρα που περνάει, στη διεθνή κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό, όσοι δημιούργησαν και παρατείνουν αυτή την απαράδεκτη κατάσταση σε βάρος δύο νέων ανθρώπων».