Το Ποτάμι καλεί τους υπουργούς να «σοβαρευτούν»

Να σταματήσουν να «διαγωνίζονται σε ατάκες» και να «σοβαρευτούν» καλεί τους υπουργούς της κυβέρνησης το Ποτάμι.

Σε μία λιτή ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή (16/2), κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά από τους κυβερνώντες να διασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.

«Σχέδιο και σοβαρότητα»

«Eνώ η Τουρκία συνεχίζει να προκαλεί και να αμφισβητεί κυριαρχικά μας δικαιώματα, οι υπουργοί της κυβέρνησης διαγκωνίζονται σε ατάκες. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι σχέδιο και σοβαρότητα. Και ενέργειες που διασφαλίζουν τα εθνικά συμφέροντα, αντί για βαρύγδουπες δηλώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά το Ποτάμι.

Στη γραμμή Θεοδωράκη

Τα περί «σοβαρότητας», εξάλλου, αποτέλεσαν το κύριο μήνυμα που είχε στείλει στις 14/2 και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μετά την κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων.

«Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα. Ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να πάρει την ευθύνη για εθνική συνεννόηση. Να γίνει συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, όπου θα εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και θα χαραχθεί η πατριωτική μας γραμμή, μακριά από επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως αυτά που συνηθίζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αμύνης», είχε αναφέρει σχετικά ο κ. Θεοδωράκης.

«Ο στόχος είναι, στο τέλος της ημέρας να υπάρχει μια φωνή και όχι ξεχωριστές δηλώσεις από τον καθένα μας. Σε κάθε περίπτωση, ο Ερντογάν θα πρέπει να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με τον Τσίπρα, έχει να κάνει με την Ελλάδα», είχε προσθέσει.

Δείτε τη σχετική δήλωση του κ. Θεοδωράκη: