Υπέρ της Συμφωνίας ο Γιώργος Παπανδρέου

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται ο Γιώργος Παπανδρέου, προκαλώντας, έτσι, έναν ακόμη «πονοκέφαλο» στη Φώφη Γεννηματά και το Κίνημα Αλλαγής.

propoli

Ο πρώην πρωθυπουργός παραχώρησε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί το Σάββατο (19/1).

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε αυτήν ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών χαρακτηρίζει «θετική» τη Συμφωνία με τα Σκόπια, επαναλαμβάνοντας, ουσιαστικά, την άποψη που είχε διατυπώσει τον Ιούνιο του 2018, στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ.

O Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε να απαντήσει στην εξής ερώτηση του Δημήτρη Κουκλουμπέρη:

«Μέσα στο μήνα, η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει για την τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Με δήλωσή σας τον Ιούνιο του 2018 την είχατε χαρακτηρίσει μια ισορροπημένη συμφωνία, συμπληρώνοντας ότι η συγκυρία αποτελεί πραγματική ευκαιρία. Τι πιστεύετε; Θα κερδίσει η χώρα αυτή την ευκαιρία με την έγκρισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο ή θα την κλωτσήσουμε ίσως για πάντα;»

Σύμφωνα πάντα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παπανδρέου απαντά, μεταξύ άλλων, τα εξής: «…Όπως είπατε, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής.. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή».

Loading