Υπουργείο Εργασίας: Τα «θα» του Μητσοτάκη εμείς τα εφαρμόζουμε

Με ειρωνικό ύφος απάντησε το υπουργείο Εργασίας στις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της φτώχειας, επισημαίνοντας πως τα «θα» του προέδρου της ΝΔ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήδη τα εφαρμόζει.

Στην ίδια ανακοίνωση η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας σημειώνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «εγκλωβισμένος για άλλη μια φορά σε ανέξοδες υποσχέσεις», ξεχνώντας το παρελθόν του. «Αυτή τη φορά, υπόσχεται την αντιμετώπιση της φτώχειας, που η ίδια η αδιέξοδη πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δημιούργησε, μοιράζοντας 1 δισ. ευρώ» σημειώνει το υπουργείο.

Υπουργείο Εργασίας: «Αν είχε σχέδιο ας το εφάρμοζε…»

«Αν η ΝΔ ενδιαφερόταν πραγματικά για την αντιμετώπιση της φτώχειας και είχε σχέδιο, θα το εφάρμοζε, πριν ο λαός την διώξει από την εξουσία. Πριν οι λιποθυμίες παιδιών από την πείνα, γίνουν καθημερινό φαινόμενο στα σχολεία» τονίζεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης του υπουργείου Εργασίας, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει ότι ο λαός ξεχνάει. «Για άλλη μία φορά, πέφτει έξω. Εμείς του θυμίζουμε ότι το μοναδικό μέτρο που έλαβε η ΝΔ εναντίον της φτώχειας, ήταν τρεις μόλις μήνες, πριν από τις εκλογές του 2015, η πιλοτική εφαρμογή του Εγγυημένου Κοινωνικού Εισοδήματος σε 13 δήμους, με κόστος 20 εκατ. ευρώ» συμπληρώνει το υπουργείο Εργασίας και υπενθυμίζει: «Αμέσως μόλις αναλάβαμε, θεσμοθετήσαμε το νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, κόστους 200 εκατ. ευρώ, προκειμένου να δημιουργήσουμε “μαξιλάρι” αλληλεγγύης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε ανάγκη. Τα καταφέραμε».

Διαθέτουν 760 εκ. ευρώ ετησίως σε 650 χιλιάδες Έλληνες

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Και σήμερα, διαθέτουμε 760 εκατ. ευρώ, ετησίως, σε 650 χιλιάδες συμπολίτες μας που λαμβάνουν το πρωτοποριακό, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Αυτά που ευαγγελίζεται ότι “θα” κάνει, “αν” έρθει στην εξουσία ο κ. Μητσοτάκης, εμείς ήδη τα εφαρμόζουμε. Τα έχουμε κάνει πράξη και οι πολίτες το γνωρίζουν» διευκρινίζει το υπουργείο Εργασίας.