INTIME

Φάμελλος: «Ακροδεξιά και αγοραία η πολιτική της ΝΔ»

Ακροδεξιά, λαϊκίστικη και αγοραία χαρακτήρισε την πολιτική της ΝΔ ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Αριστερά έχει χάσει το ηθικό πλεονέκτημα, όπως την κατηγορεί η αντιπολίτευση, ο κ. Φάμελλος είπε: «Αυτό θα το απαντήσει η κοινωνία. Εμείς δεν συνηθίζουμε να μιλάμε εκ μέρους της κοινωνίας, αλλά να δουλεύουμε για όλα αυτά που η κοινωνία έχει ανάγκη. Το ηθικό πλεονέκτημα θα κριθεί στο κρίσιμο πρόβλημα που έχει η χώρα τα τελευταία χρόνια. Ποιος έχει την ευθύνη για το ότι η χώρα εισήλθε σε κρίση και κατέληξε σε μια χρεοκοπία οικονομική, κοινωνική, αλλά και πολιτική και ποιος είναι αυτός που θα κατορθώσει, με τη δουλειά πολλών Ελλήνων, να βγάλει τη χώρα από την κρίση;» διερωτήθηκε.

Το αιτιολόγησε μάλιστα λέγοντας πως «είναι προφανές ότι ούτε μαζί τα φάγαμε ούτε η χώρα ολόκληρη έχει ευθύνη για τον κατήφορο της πολιτικής και της οικονομίας. Εκεί κρίνεται το μεγάλο στοίχημα της χώρας, που είναι πρώτα απ’ όλα η εργασία και κατά δεύτερον η επιστροφή της δικαιοσύνης και της ισοτιμίας. Γιατί κάποιοι έκαναν πάρτι όλα αυτά τα χρόνια, που ο λαός υπέφερε, δεν προσπαθούσαν να αλλάξουν πορεία, αντιθέτως οδηγούσαν τη χώρα όλο και πιο κοντά στην καταστροφή. Όλα αυτά ο κάθε Έλληνας τα ξέρει. Πλέον ζητάει αποτελέσματα και δεν παρασύρεται από φθηνές κινήσεις αντιπερισπασμού».

«Αντιπερισπασμός της ΝΔ η πρόταση για προανακριτική»

Ο κ. Φάμελλος στη συνέχεια επέκρινε τη στάση της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας λέγοντας: «Η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής ήταν μια προσπάθεια της ΝΔ να δημιουργήσει αντίμετρα για την προανακριτική των δέκα στελεχών των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν της βγήκε, δεν είχε τίποτα να προσάψει στους τρεις υπουργούς της κυβέρνησής μας, γι’ αυτό και τον μεγαλύτερο χρόνο της τοποθέτησής του ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να κάνει αντιπερισπασμό στα εθνικά θέματα, παρασυρόμενος όμως σε ένα άλλο ατόπημα. Προσπάθησε να κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για ζητήματα εθνικά, πολλές φορές παίρνοντας και το μέρος αντίθετων προς τη χώρα συμφερόντων. Αυτό είναι επικίνδυνο και ο πρωθυπουργός το επισήμανε χθες. Είναι ατόπημα αυτός ο τρόπος άσκησης πολιτικής, είναι ενδεικτικός όμως του πού έχει καταλήξει η ΝΔ μπροστά στα αδιέξοδά της».

«Συνηθίσαμε στη στείρα αντιπολίτευση»

Ο αν. ΥΠΕΝ συνέχισε να βάλει κατά της Ν.Δ. κατηγορώντας τη για λαϊκίστική πολιτική αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Έχουμε συνηθίσει να γίνεται μια στείρα αντιπολίτευση επί παντός επιστητού και με χυδαίο τρόπο, η οποία συχνά στρέφεται και κατά των συμφερόντων της χώρας. Η ΝΔ και τα φιλικά προς αυτή ΜΜΕ αισθάνονται άσχημα για τα επιτεύγματα της χώρας τα τελευταία δύο τρία χρόνια. Πολλές φορές στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς μίλαγαν με αρνητικό τρόπο για την ίδια τους την πατρίδα και αυτό βγάζει μια κακία και προς την πρόοδο της χώρας και προς οτιδήποτε θετικό γίνεται. Τοποθετούνται αρνητικά ακόμα και για αποφάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων που υποστηρίζουν τη δημοσιονομική πορεία της χώρας, αλλά και τα εθνικά ζητήματα. Αυτή η πολιτική, πέρα από το ότι είναι λαϊκίστικη, είναι μια αγοραία πολιτική. Είναι μια πολιτική που υποτάσσεται σε έναν σκοπό, που είναι ακόμα πιο χυδαίος. Είναι η οικογενειοκρατία, η ανανέωση της διαφθοράς, ο περιορισμός μιας ανοιχτής δημοκρατικής συζήτησης, η αναστολή της προόδου που έχει ανάγκη ο τόπος».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ