INTIME

Φάμελλος: «Απλό πολιτικό δίλημμα: με τους πολλούς ή με τους λίγους»

Στις διαφορές κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης και το πολιτικό δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι ψηφοφόροι αναφέρθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η διαφορά ανάμεσα στην πολιτική της κυβέρνησης και στην πολιτική της ΝΔ είναι απλή και συνοψίζεται σε ένα ερώτημα: πολιτική για τους πολλούς ή για τους λίγους με άλλα λόγια, με την Ελλάδα ή με το ΔΝΤ;», υποστήριξε σχετικά ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση επιλέγει την ελάφρυνση όλων όσων υπέφεραν κατά τη διάρκεια της κρίσης και ανέλαβαν το βαρύ φορτίο να βγει η χώρα από τη χρεοκοπία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, η «επιλογή της κυβέρνησης είναι περισσότερες δουλειές, δικαιώματα και αμοιβές για τους εργαζόμενους, μείωση των εισφορών και των φόρων για επιστήμονες, επαγγελματίες και μικρομεσαίους, υποστήριξη της οικογένειας, υποστήριξη της εργασίας νέων επιστημόνων, μείωση ΕΝΦΙΑ στη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία και ενίσχυση των επενδύσεων με έναν ισχυρό διεθνή ρόλο της Ελλάδας».

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας χρεοκόπησαν»

Στον αντίποδα, υποστηρίζει ο κ. Φάμελλος, «ο κ. Μητσοτάκης προτείνει ιδιωτικοποίηση της παιδείας, της υγείας, ακόμα και της ασφάλισης, μείωση των εργατικών δικαιωμάτων, ελάφρυνση της φορολογίας μόνο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, σβήσιμο προστίμων φορολογικών παραβάσεων και μια ύποπτη εξαγγελία για τον ΕΝΦΙΑ, που θα αφυδατώσει πλήρως τους δήμους της περιφέρειας και θα τους κάνει φοροεισπράκτορες».

«Η διαφορά είναι απλή, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μας χρεοκόπησαν και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια και θέτει τα θεμέλια για την πρόοδο της χώρας», τόνισε ο αν. ΥΠΕΝ.

«Καταλύτης για την πραγματική πρόοδο» η συμφωνία με τα Σκόπια

Ερωτηθείς εάν οι εξελίξεις στο Σκοπιανό μπορούν να οδηγήσουν σε πρόωρες εκλογές, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης απάντησε:

«Η εφαρμογή της συμφωνίας θα αποτελέσει τον καταλύτη για πραγματική πρόοδο στη Βόρεια Ελλάδα και για την ανάδειξη του μητροπολιτικού ρόλου της Θεσσαλονίκης στα Βαλκάνια. Μία συμφωνία που είναι σε απόλυτη ταύτιση με τη διαχρονική εθνική γραμμή θα οδηγήσει σε ένα θετικό ντόμινο εξελίξεων στην Ελλάδα και θα τύχει θετικής αποδοχής και από τη Βουλή. Καμία προοπτική πρόωρων εκλογών λοιπόν».

Τα έργα στη Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά τα έργα ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «κατάφερε να ενεργοποιήσει και να ολοκληρώσει έργα και πρωτοβουλίες που ήταν τελματωμένα για χρόνια. Και αυτό οφείλεται και στο έλλειμμα οράματος, αλλά και διεκδικήσεων του πολιτικού δυναμικού της Θεσσαλονίκης. Η ολοκλήρωση του Μετρό, της ΠΑΘΕ και των σηράγγων στα Τέμπη, το αεροδρόμιο, το λιμάνι, τα πρώην στρατόπεδα Παύλου Μελά και Κόδρα, η ανάπλαση της Έκθεσης, η ηλεκτροδότηση του σιδηροδρόμου, ο φορέας του Θερμαϊκού Κόλπου, ο ΟΑΣΘ, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, οι νέες αθλητικές υποδομές αποτελούν ανάγκες της Θεσσαλονίκης και συμπληρώνουν το νέο όραμα για την πόλη».

Παράλληλα, υποστήριξε πως τα μεγάλα ενεργειακά έργα, οι διευρωπαϊκοί άξονες, οδικοί και σιδηροδρομικοί, μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε μια πόλη εξωστρεφή που εκπέμπει ανάπτυξη, πολιτισμό και εργασία:

«Το νέο όραμα βασίζεται στο περιβαλλοντικό κεφάλαιο, στην ταυτότητα της Θεσσαλονίκης. Το μετρό, οι μεγάλες αναπλάσεις στο κέντρο και στα πρώην στρατόπεδα, ο φορέας του Θερμαϊκού Κόλπου, που περιλαμβάνει και τις ιδιαίτερου οικολογικού δυναμικού λιμνοθάλασσες του Αγγελοχωρίου και της Επανομής, το ΠΔ του Εθνικού Πάρκου Αξιού, η ενεργοποίηση μελετών για το υποβαθμισμένο δυτικό παράκτιο μέτωπο, η έρευνα για την αέρια ρύπανση και τη δυσοσμία στις δυτικές συνοικίες αποδεικνύουν την αλλαγή πορείας, αλλά και τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Το περιβάλλον της Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει πόρο ανάπτυξης για την πόλη, τον οποίο είχαν υποτιμήσει και υποβαθμίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».