Φορτσάκης: «Ντροπή ο τρόπος που έρχεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο»

«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζει ο Θεόδωρος Φορτσάκης τον τρόπο με τον οποίο έρχεται στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη στάση της Νέας Δημοκρατίας, την «ψευδεπίγραφη» έξοδο από το μνημόνιο και το Σκοπιανό.

«Η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, όχι μόνο γιατί ο τρόπος με τον οποίο ήρθε (στη Βουλή) είναι απαράδεκτος, αλλά διότι και το πνεύμα που εκφράζει είναι απαράδεκτο», τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας στο Πρακτορείο 104,9.

«Αυτό το νομοσχέδιο είναι ντροπή ως προς τον τρόπο που έρχεται στη Βουλή. Έρχονται περίπου 1.400 σελίδες νομικών πολύπλοκων, διαμορφωμένες σε 400 άρθρα, και καλούνται οι βουλευτές να διαβάσουν το κείμενο αυτό σε διάστημα 2,3,4 ημερών και να λάβουν θέση πάνω στα θέματα αυτά και να ψηφίσουν», εξήγησε.

«Ψευδεπίγραφη η έξοδος από το μνημόνιο»

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ χαρακτήρισε «ψευδεπίγραφη» την έξοδο από το μνημόνιο, λέγοντας: «Παρότι διαφαίνεται μία έξοδος από τις πολύ βαριές υποχρεώσεις του παρελθόντος, η δυσκολία παραμένει. Η έξοδος από το μνημόνιο είναι ψευδεπίγραφη, καθώς οι υποχρεώσεις παραμένουν, θα είναι πολύ βαριές και το ζητούμενο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί, δηλαδή να μπορέσει η χώρα να χρηματοδοτηθεί από την ελεύθερη αγορά χωρίς να επωμίζεται υπερβολικά βάρη για τόκους».

«Αυτοδυναμία στις εκλογές»

Ο κ. Φορτσάκης προέβλεψε αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές, «πατώντας» στις έως τώρα έρευνες. «Οι δημοσκοπήσεις φυσικά δεν είναι εκλογές και μπορεί να απέχουν από την πραγματικότητα, όμως είναι βέβαιο ότι έχει η Νέα Δημοκρατία ένα μεγάλο προβάδισμα αυτή τη στιγμή. Μεγάλο προβάδισμα έχει και η εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ως καταλληλότερου για πρωθυπουργός. Αυτή η κατάσταση, σε συνδυασμό και με την παράσταση νίκης, όπου η Νέα Δημοκρατία υπερτερεί κατά τρόπο απολύτως σαφή, θα τονώσει την παρουσία της στο εκλογικό σώμα και θα βγει ενισχυμένη».

«Δε νοείται λύση μόνο για το όνομα της ΠΓΔΜ»

Όσον αφορά το θέμα της ονομασίας του κρατιδίου των Σκοπίων, ο κ. Φορτσάκης σημείωσε: «Δεν είναι μόνο το όνομα το πρόβλημα. Είναι όλο το ζήτημα που βρίσκεται γύρω από το όνομα, είναι οι διεκδικήσεις για αλυτρωτισμό, οι διεκδικήσεις για δήθεν ύπαρξη μακεδονικού έθνους, οι διεκδικήσεις για τη δήθεν μακεδονική γλώσσα, για την ιστορία που παραποιείται, για όλα αυτά που μας απασχολούν και θα πρέπει να δοθεί μια συνολική λύση σε αυτά».

Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της: «Δεν νοείται να υπάρξει μια λύση μόνο για το όνομα. Θα πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποια είναι η δική της θέση. Βλέπετε όμως, ότι συνεχίζονται οι παραφωνίες μέσα στην κυβέρνηση. Μέσα στο Σαββατοκύριακο είχαμε τις δηλώσεις του κ. Καμμένου, ο οποίος πάλι άλλαξε θέση και, απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι, τώρα θέλει να γίνει και δημοψήφισμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ