Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης μετά και τους νέους βανδαλισμούς από αναρχικούς εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι αδύναμη και ανεκτική, και ότι δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ασύδοτη δράση «δικών της παιδιών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ

Για μια ακόμη φορά τα φαινόμενα βίας έχουν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.   Άτομα και συλλογικότητες που αυτοαποκαλούνται «αλληλέγγυοι» επιδίδονται συστηματικά σε καταστροφές περιουσιών, απειλούν και επιχειρούν να εκβιάσουν την πολιτεία. Τα  θύματα είναι γνωστά και πάντα τα ίδια: Οι απλοί απροστάτευτοι πολίτες,  ο κόπος και το βιός  τους που καταστρέφεται.

Η Κυβέρνηση και πάλι εμφανίζεται αδύναμη και ανεκτική, δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ασύδοτη δράση «δικών της παιδιών».

Είναι πρωτοφανής για ευνομούμενο κράτος δικαίου αυτή η ανοχή και η προκλητική αδιαφορία στην βία και την ανομία.

Η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου την Κυβέρνηση. Ο κ. Τόσκας έπρεπε προ πολλού να είχε παραιτηθεί ή αποπεμφθεί.

Ο κ. Τσίπρας τον στηρίζει και σε ρόλο παρατηρητή αδιαφορεί και περιφρονεί τα  βασικά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών της χώρας.

Καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά τη βία και την ανομία. Στεκόμαστε στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

Καλούμε επιτέλους τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να ανταποκριθούν  στο στοιχειώδες καθήκον για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών και  την κοινωνική ειρήνη.