Χαρακόπουλος: «Θα βάλουμε τέλος στην ανομία»

Στην έξαρση της εγκληματικότητας και της γενικευμένης ανομίας με ανοχή της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Η Διευρυμένη Συνεδρίαση του Τομέα Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή.

Στη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι Ενώσεων Σωμάτων Ασφαλείας, Συνδέσμων Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την οποία συντόνιζε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας της ΝΔ κ. Ανδρέας Μαζαράκης, ο κ. Χαρακόπουλος καυτηρίασε «την κυβερνητική ανοχή στις λεγόμενες «συλλογικότητες». Η περίπτωση του Ρουβίκωνα και των άλλων «δικών τους παιδιών» κατά την ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης είναι σκανδαλώδης αλλά στους πάντες γνωστή. Στα δε πανεπιστήμια έχει εγκαθιδρυθεί ένα κλίμα τρομοκρατίας, που και η Πάτρα το γνωρίζει καλά, από τραμπούκους που εκφοβίζουν διδάσκοντες και φοιτητές, υπό την κάλυψη του εκτρωματικού νόμου Γαβρόγλου για το άσυλο της ασυδοσίας. Αλλά οι κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες στη γενικότερη εγκληματική έξαρση με την αχαρακτήριστη απόφασή της με τον νόμο Παρασκευόπουλου να ανοίξει τις πόρτες των φυλακών για πλέον των δέκα χιλιάδων κρατουμένους».

«Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει»

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε εν συνεχεία για αλλαγή της υπάρχουσας κατάστασης με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

«Εκεί που κάποτε όλες οι πόρτες ήταν ανοιχτές τώρα κυριαρχεί η ανασφάλεια. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει. Η ΝΔ είναι αποφασισμένη ως κυβέρνηση να βάλει ένα τέλος στην ανομία. Το δόγμα του νόμου και της τάξης θα είναι ψηλά στην ατζέντα της διακυβέρνησής μας».

Ο κ. Χαρακόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόσφατη απόφαση της Επιτροπής Συμμόρφωσης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υποχρέωση καταβολής του 50% των αναδρομικών και την προσαρμογή των μισθών και των συντάξεων των Αστυνομικών, Πυροσβεστών, Λιμενικών και Στρατιωτικών στα επίπεδα του Αυγούστου του 2012 και τη δέσμευση για νέο μισθολόγιο με αξιοπρεπείς αποδοχές στα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας.