Χρίστος Δήμας: «Μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας θα ορθοποδήσει η Ελλάδα»

Την ιδιωτική οικονομία έδειξε ο Χρίστος Δήμας ως τη διέξοδο για να ορθοποδήσει η Ελλάδα, με τον βουλευτή της ΝΔ να υποστηρίζει ότι η αύξηση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών σκοτώνει την ανταγωνιστικότητα.

Μιλώντας στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργανώνει στην Πάτρα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμισε ότι η ΝΔ δεσμεύεται πως «θα έχουμε μειώσεις στον φόρο επιχειρηματικότητας, στις ασφαλιστικές εισφορές, στα μερίσματα και στον ΕΝΦΙΑ».

Προτάσεις για συγκεκριμένες μειώσεις κρατικών δαπανών

Παράλληλα, σημείωσε ότι «για έναν πολιτικό της αντιπολίτευσης το εύκολο κομμάτι είναι να υποσχεθεί», εξηγώντας ωστόσο πως «εμείς, την ίδια στιγμή, έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένες μειώσεις των κρατικών δαπανών, ώστε να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο το αποτέλεσμα, διότι πιστεύουμε, πως εάν θέλουμε πράγματι να μιλάμε για βιώσιμη ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας, ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί, είναι μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας». Για να γίνει αυτό, συνέχισε, «πρέπει να προχωρήσουμε στην άμεση άρση των αντικινήτρων που υπάρχουν αυτήν τη στιγμή».

Τέλος, με αφορμή την παρουσία του στην Πάτρα, ο Χρίστος Δήμας είπε ότι «πρέπει να τερματιστεί η αναντιστοιχία, μεταξύ διοικητικής περιφέρειας Πελοποννήσου και γεωγραφικής περιφέρειας Πελοποννήσου» και συμπλήρωσε: «Πρέπει από δω και πέρα να σκεφτούμε πώς θα μπορεί να υπάρχει ενιαία Περιφέρεια Πελοποννήσου που να συμπεριλαμβάνει και τον νομό Αχαΐας και τον νομό Ηλείας και κάποια από τα νησιά».