Χριστοφιλοπούλου: «Παίζετε με την Αυτοδιοίκηση»

Κατά του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα «Κλεισθένης» θα ψηφίσει η ΔΥΣΗ σύμφωνα με την εισηγήτρια του κόμματος Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Υποστήριξε πως το πρόγραμμα «Κλεισθένης» οδηγεί σε ακυβερνησία και παραλυσία την Τοπική Αυτοδιοίκηση και διαλύει τα θεμέλια της.

Τάχθηκε κατά της τροπολογίας 17 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Εσωτερικών και προβλέπει την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών παράλληλα με τις ευρωεκλογές, κάνοντας λόγο για “μικροκομματικά παιχνίδια”.

“Σας αρέσει η αναταραχή και νομίζετε ότι θα γλιτώσετε από την κατάρρευσή σας που έρχεται, διότι δεν φτάνουν πια τα ταξίματα και οι υποσχέσεις για να ανακάμψετε”, ανέφερε προς την πλειοψηφία η κ. Χριστοφιλοπούλου:

«Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές!»

“Δεν μπορείτε πια να κοροϊδέψετε τον κόσμο και φοβάστε την κατάρρευση που έρχεται. Άρα τι σας έμεινε πια; Να παίξετε με τους θεσμούς. Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές! Παίζετε με την Αυτοδιοίκηση, παίζετε με τη Δημοκρατία, παίζετε με τις εκλογές, με την ψήφο του λαού. Δεν ντρέπεστε καθόλου, γιατί αυτοί είστε τελικά!”.

Ακόμα, η κ. Χριστοφιλοπούλου μίλησε για “μηχανορραφίες, ανίκανους μηχανορράφους και σκευωρούς.

“Σκευωρία ήταν αυτό με τις βουλευτικές τροπολογίες. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή ο κ. Σκουρλέτης δεν ήξερε τίποτα και έπεσε θύμα της μηχανορραφίας του Μαξίμου, ή ήξερε και είναι μέρος της συμπαιγνίας”. ανέφερε η εισηγήτρια της ΔΗΣΥ που κατέληξε:

“Προφανώς θέλετε να συνδυάσετε τις αυτοδιοικητικές εκλογές με άλλες εκλογές τον Μάιο και εμείς αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια είναι παιχνίδια του πνιγμένου που πιάνεται από τα μαλλιά του. Οποτεδήποτε και αν κάνετε τις εθνικές εκλογές, να ξέρετε ότι το μαύρο θα είναι τόσο πολύ, που θα σας πάρει χρόνια ολόκληρα να το καταπιείτε”.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ