«Άγρια» κόντρα Σβίγκου – Ζούλα με φόντο τον Θ. Καρτερό

Σε κόντρα αναρτήσεων στο Twitter έχουν επιδοθεί η Ράνια Σβίγκου και ο Κωσταντίνος Ζούλας, με φόντο Θανάση Καρτερό.

propoli

Τα πυρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έπεσαν» στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε παρέμβει στην ΕΣΗΕΑ ζητώντας την τιμωρία δημοσιογράφων του «Ελεύθερου Τύπου» για ψευδή ρεπορτάζ που αφορούσαν το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Την Πέμπτη η ΝΔ χαρακτήρισε τον κ. Καρτερό «φερέφωνο του Μαξίμου» και τον κατηγόρησε ότι παραβιάζει τους κανόνες δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ με την αρθρογραφία του στην «Αυγή», δεδομένου πως «απαγορεύεται ρητά σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα».

«Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία, το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, με ανάρτηση της στο twitter, για την επίθεση της Νέας Δημοκρατίας στον Θανάση Καρτερό.

«Μετά τα fake news περί SMS, η ΝΔ επικαλείται σήμερα άρθρα του κώδικα δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που δεν υπάρχουν κ τα… μαρούλια του Τσέρνομπιλ για να επιτεθεί χυδαία στον Θ. Καρτερό. Όταν ο πανικός συνδυάζεται με την ανοησία,το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη γελοιοποίηση», έγραψε η κ. Σβίγκου.

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Ζούλα ήταν άμεση, τονίζοντας πως με το άρθρο 5 του Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ όπου επισημαίνεται μεταξύ άλλων πως ο δημοσιογράφος οφείλει «να μην δέχεται επ αμοιβή θέση συναφή με την ειδικότητά του σε Γραφεία Τύπου, δημόσιες υπηρεσίες ή ιδιωτικές επιχειρήσεις που θέτει εν αμφιβόλω την επαγγελματική αυτονομία και ανεξαρτησία του».

«Επειδή η Ράνια Σβίγγου δεν έκανε καν τον κόπο να μπει στο site της ΕΣΗΕΑ, είπα λίγο να την διευκολύνω» έγραψε στο Twitter ο κ. Ζούλας.

«Ως δημοσιογράφος ο @kzoulas προφανώς και γνωρίζει πως το άρθρο του κώδικα της ΕΣΗΕΑ που επικαλείται δεν απαγορεύει την αρθρογραφία. Ψιλά γράμματα αυτά για τη ΝΔ κ τη χυδαία προπαγάνδα της. Πάντως, είναι κατάντια για τη ΝΔ να έχει “γραμμή” τα μαρούλια και τους δήθεν κώδικες», ανταπάντησε η κ. Σβίγκου.

Με νέα ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κωνσταντίνος Ζούλας τόνισε πως «πρώτη φορά ακούω ότι οι αρθρογράφοι δεν θεωρούνται δημοσιογράφοι. Αραγε δεν καταλαβαίνετε πως δεν νοείται κομματικό στέλεχος να παριστάνει το δημοσιογράφο; Προφανώς όχι. Ούτε γιατί προσωπικά δεν δηλώνω δημοσιογράφος αφ ότου ανέλαβα το ΓΤ της ΝΔ. Τη χυδαιότητα σάς την επιστρέφω».

Loading