Άρης Φωκάς: «Ας μην ανοίγουν σαμπάνιες στην κυβέρνηση»

Να «μην ανοίγουν σαμπάνιες στην κυβέρνηση» ζητά ο Άρης Φωκάς, τονίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει δέσμια των πιστωτών.

propoli

Μάλιστα, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων κάνει λόγο για «άκρατο λαϊκισμό και συνεχή εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την κυβέρνηση που πανηγυρίζει για την έξοδο από τα μνημόνια, την ώρα που έχει δέσει χειροπόδαρα τη χώρα με σκληρά μέτρα» και προσθέτει:

«Το success story της κυβέρνησης Τσίπρα περιλαμβάνει δυσβάσταχτα μέτρα, τεράστιο εξωτερικό και εσωτερικό χρέος και στενή επιτήρηση από τους πιστωτές».

«Δέσμιοι των πιστωτών μέχρι το 2060»

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Φωκάς, «η Ελλάδα παραμένει δέσμια των πιστωτών της μέχρι το 2060 με μέτρα λιτότητας και πρωτογενή πλεονάσματα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, «θα χρειαστεί ένα οικονομικό θαύμα – όπως μια διαρκής περίοδος ισχυρής ανάπτυξης – για να δραπετεύσει από τα δεσμά του χρέους η χώρα. Ας μην ‘ανοίγουν σαμπάνιες’, λοιπόν, στην κυβέρνηση και ας σταματήσουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό, ο οποίος δυστυχώς για αυτήν εξακολουθεί να διαθέτει μνήμη».

«Να ζητήσουν συγγνώμη»

«Αντί να αυτοθαυμάζονται και να απαιτούν την αποδοχή και ανοχή του λαού, που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει, καλό θα ήταν να ζητήσουν συγνώμη για τις εσφαλμένες επιλογές, τις αυταπάτες και τους λάθους χειρισμούς του πρώτου εξαμήνου του 2015 που κόστισαν στον ελληνικό λαό, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλιγκ, από 86 έως 200 δισ. ευρώ», αναφέρει επίσης ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και καταλήγει λέγοντας πως το πανηγυρικό διάγγελμα Τσίπρα και ο επικείμενος ανασχηματισμός «δεν μπορούν να ρίξουν άλλη στάχτη στα μάτια των Ελλήνων, που βιώνουν τα τελευταία επεισόδια του κακοπαιγμένου σίριαλ της κυβέρνησης».

Loading