Άρον άρον οι παροχές για να ξεχαστεί το κότερο

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου μαζί με το οικονομικό επιτελείο παραχωρεί στο Ζάππειο ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τρίτης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τη σκανδαλολογία που πλήττει τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Ο πρωθυπουργός αποφάσισε να αναβάλει τη σημερινή κι αυριανή περιοδεία του στην Ήπειρο και την ομιλία του στα Γιάννενα απόψε- θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο- προκειμένου να ανακοινώσει ο ίδιος το νέο φιλολαϊκό οικονομικό πακέτο στο οποίο κατέληξε νωρίτερα με το οικονομικό επιτελείο και να προετοιμαστεί καλύτερα για την τριήμερη κοινοβουλευτική μάχη της ψήφου εμπιστοσύνης.

Στον αρχικό σχεδιασμό ο κ. Τσίπρας θα ανακοίνωνε τη δέσμη θετικών μέτρων αύριο στη Βουλή, αλλά η συνέντευξη Τύπου κρίθηκε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του ως ο καλύτερος τρόπος για να εκτραπεί η επικαιρότητα από τις διακοπές του στην θαλαμηγό Παναγόπουλου κι από τα λεκτικά ατοπήματα του Παύλου Πολάκη.

Για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας το κλίμα είναι εκρηκτικό στο ΣΥΡΙΖΑ, αφού πολλοί του καταλογίζουν την αποκλειστική ευθύνη για το ότι εδώ και δύο εβδομάδες, αντί να βρίσκονται στην επίθεση με αφορμή τη Novartis και τις νέες παροχές, τελούν σε άμυνα.

Όσον αφορά τις περιβόητες φωτογραφίες από τις διακοπές του πρωθυπουργού, από το Μαξίμου επισημαίνουν με νόημα πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει βίλα μεσοτοιχία στην Τήνο με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο της Siemens ούτε έχει πλουτίσει από την πολιτική για να του ανήκουν δεκάδες πολυτελή ακίνητα στην Αθήνα, στο Παρίσι κι αλλού.

Σημειώνουν, εξάλλου, πως η Κατερίνα Παναγοπούλου είναι άμισθη σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα απόδημου ελληνισμού εδώ και τρία χρόνια και δικαιούται να φιλοξενήσει τον κ. Τσίπρα και την οικογένειά του για δύο- τρεις ημέρες ανάπαυλας μετά από το Δεκαπενταύγουστο.

Επομένως, αναρωτιούνται γιατί κανείς δεν μίλησε για διαπλοκή όλα αυτά τα χρόνια και μιλά σήμερα η αντιπολίτευση, για να υπογραμμίσουν πως κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε διακοπές την ίδια χρονική περίοδο, μετά δηλαδή από τη φωτιά στο Μάτι.

“Πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο ΝΔ”

Την ίδια ώρα, κυβερνητικές πηγές θεωρούν τουλάχιστον ύποπτο το ότι ήρθαν αυτή τη στιγμή στη δημοσιότητα οι περσινές διακοπές του πρωθυπουργού, όταν δηλαδή η ΝΔ βρίσκεται σε πλήρες πολιτικό και στρατηγικό αδιέξοδο.

Εκτιμούν, μάλιστα, πως θα της γυρίσει μπούμερανγκ και υποστηρίζουν πως στις 26 Μαΐου θα καταρρεύσει και το τελευταίο των αφηγημάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πως δήθεν δηλαδή η κυβέρνηση είναι απομονωμένη από το λαό.

Loading