INTIME

Άρση ασυλίας και ποινική δίωξη κατά Μπαρμπαρούση για εσχάτη προδοσία ζήτησε ο Π. Καμμένος (vd)

Μετά το πρωτοφανές επεισόδιο που σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στη Βουλή, με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Κ. Μπαρμπαρούση να ζητά στρατιωτικό πραξικόπημα και την σύλληψη, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο τελευταίος ζήτησε την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Μπαρμπαρούση προκειμένου η Δικαιοσύνη να εφαρμόσει τους νόμους.

propoli

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος και ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΕΘΑ, Φώτης Κουβέλης αναμένεται να καταθέσουν προφορική μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά του Μπαρμπαρούση και των βουλευτών τη Χρυσής Αυγής, έτσι ώστε να ασκηθούν διώξεις με βάση τα προβλεπόμενα από τον ποινικό κώδικα.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την παρέμβασή του στη Βουλή, από μέρος του Κ. Μπαρμπαρούση υπήρξε παραβίαση του Ποινικού Κώδικα –και συγκεκριμένα του άρθρου 134 για εσχάτη προδοσία και του 135 για προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας – και κάλεσε τη Δικαιοσύνη να ασκήσει άμεσα ποινική δίωξη.

Στην ίδια ομιλία ο Π. Καμμένος διαβεβαίωσε την Ολομέλεια και τον ελληνικό λαό «ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι απόλυτα δημοκρατικές, υπερασπίζονται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία και κανείς δεν πρόκειται να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους εκκλήσεις, όπως του κ. Μπαρμπαρούση, καθώς τέτοιου είδους εκκλήσεις στο παρελθόν, οδήγησαν σε απώλεια εθνικού εδάφους».

Εξελίξεις στην ΧΑ

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες που μεταφέρονται από τηλεγράφημα του ΑΠΕ – ΜΠΕ εξελίξεις αναμένονται στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ομιλία Μπαρμπαρούση στη Βουλή. Συγκεκριμένα, βουλευτές και μέλη του κόμματος προσανατολίζονται στην αποκήρυξη των απόψεων και ενδεχομένως την διαγραφή Μπαρμπαρούση  μπροστά στο σοβαρό ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη που θα αφορά ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, που σύσσωμη στη Βουλή χειροκρότησε τον βουλευτή.

Loading