INTIME

Άρχισε η μουρμούρα στον ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές

Το τελευταίο διάστημα, ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποφύγει τη μουρμούρα για πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες με το σενάριο περί πολλαπλών εκλογών το Μάιο να έρχεται στο προσκήνιο.

propoli

Η επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις έχει αποκαρδιώσει την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ με αποτέλεσμα να τίθενται εν αμφιβόλω τα όποια σχέδια γίνονται για την τόνωση των δημοσκοπικών ευρημάτων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φράση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη προς τον Αλέξη Τσίπρα «πρόεδρε μετά απ’ αυτό μπορείς να κάνεις εκλογές όποτε θέλεις» έριξε πολύ νερό στο μύλο της εκλογολογίας μόλις 48 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Συνεπώς, παρά τις διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου για ολοκλήρωση της θητείας, οι εισηγήσεις αρκετών στελεχών για εκλογές το Μάιο παραμένουν στο τραπέζι.

Εν τω μεταξεί η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ακόμα τα πρόσωπα για την συμπλήρωση της λίστας.

Επιχείρηση “τσέπη” από την κυβέρνηση

Όλοι γνωρίζουν καλά ότι το ζήτημα της οικονομίας αποτελεί σημαντικό διακύβευμα ενόψει κάθε εκλογικής αναμέτρησης.

Για το λόγο αυτό, σχεδιάζεται μια νέα έξοδος στις αγορές, ενώ δρομολογείται η αποπληρωμή μεγάλου μέρους του δανείου των 9,8 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, κίνηση που σε πολιτικό επίπεδο θα τονώσει το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για την περαιτέρω ανεξαρτητοποίηση της Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος θα βρεθεί στην Ουάσινγκτον, στη Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, στις 12-14 Απριλίου, όπου για την έγκριση της αποπληρωμής απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του ESM.

Παράλληλα, ετοιμάζεται να κατατεθεί στη Βουλή το ισχυρό χαρτί των 120 δόσεων για χρέη προς την εφορία και Ταμεία πριν το Πάσχα, που αποτελεί ένα βασικό νομοσχέδιο που περιμένει πολύ η αγορά.

Loading