INTIME

Έκκληση Μανιάτη για την καταστροφή στην Αργολίδα

Να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων πολιτών στην Αργολίδα καλεί την κυβέρνηση ο Γιάννης Μανιάτης. Παράλληλα, ο υπεύθυνος Υποδομών, Μεταφορών, Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής σημειώνει, ότι οι δήμοι Άργους-Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας θα πρέπει να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

propoli

Αναλυτικά η δήλωση του Γ. Μανιάτη για την Αργολίδα:

«Βαθιές πληγές άφησε το πέρασμα του κυκλώνα “Ζορμπά” από την Αργολίδα. Ιδιαίτερα οι περιοχές των Δήμων Άργους-Μυκηνών, Επιδαύρου κι Ερμιονίδας, αλλά και όσες περιοχές καταγραφούν τις επόμενες ώρες, πρέπει να κηρυχθούν άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η ανταπόκριση των ανδρών και γυναικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ, καθώς και των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου, υπήρξε εξαιρετικά αποτελεσματική και απέτρεψε μεγαλύτερες ζημιές ή απώλεια ανθρώπινων ζωών.

Η κυβέρνηση πρέπει να δρομολογήσει άμεσα διαδικασίες εκτίμησης των ζημιών και απόδοσης αποζημιώσεων στους πολίτες των πληγεισών περιοχών, τόσο σε επίπεδο κατοικιών κι επιχειρήσεων, όσο και σε επίπεδο δημοσίων και αγροτικών υποδομών και καλλιεργειών, για τις οποίες οι εκτιμήσεις πρέπει να ξεκινήσουν σήμερα από τον ΕΛΓΑ».

Loading