«Ένα ακόμα αυτογκόλ Μητσοτάκη»

Του Γιάννη Συμεωνίδη
«Η τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης θα αποδειχθεί ένα ακόμα αυτογκόλ του Κυριάκου Μητσοτάκη», είναι ο χρησμός που δίνουν από το Μαξίμου λίγο πριν ξεκινήσει η σχετική διαδικασία, η οποία αναμένεται να μετατραπεί σε μια πολύ σκληρή αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών.

propoli

Κι αυτό γιατί πιστεύουν ότι το πακέτο “φιλοαναπτυξιακών μέτρων” που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Αλέξης Τσίπρας θα κρατήσει μακριά τη δημόσια αντιπαράθεση από τις περσινές διακοπές του πρωθυπουργού και θα τη στρέψει στα ζητήματα που πραγματικά απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως είναι αυτά της πραγματικής οικονομίας, κι όχι σε όσα αρχίζουν και τελειώνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ίδιες πηγές, εξάλλου, υποστηρίζουν πως από τότε που αυτή η κυβέρνηση μπόρεσε να εφαρμόσει το δικό της πρόγραμμα, δηλαδή από τον περασμένο Αύγουστο και το τέλος της μνημονιακής επιτροπείας, έχει αποδείξει ότι κινείται με το βλέμμα της στραμμένο στο συμφέρον των πολλών.

«Ο Μητσοτάκης υπόσχεται νέα λιτότητα»

Την ίδια ώρα, σημειώνουν πως τα νέα μέτρα συνδυάζουν την ανακούφιση των μικρομεσαίων στρωμάτων με μια αναπτυξιακή λογική που θα βοηθήσει τα νοικοκυριά να ξανασταθούν στα πόδια τους δίχως την ανάγκη επιδομάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση μειώνει ουσιαστικώς την ανάγκη για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2,5%, αφού το υπόλοιπο 1% θα εξασφαλίζεται από τον καταπιστευτικό λογαριασμό που θα ανοίξει στην Τράπεζα της Ελλάδος, δίχως να αναγκάζεται να λάβει νέα μέτρα λιτότητας ως αντιστάθμισμα, όπως αυτά που υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης στους δανειστές για να μειώσουν τα πλεονάσματα.

Loading