Ένωση Κεντρώων: «Οκτώ χρόνια χωρίς κανένα ουσιώδες βήμα για την ανάκαμψη»

Δεν υιοθετεί το πανηγυρικό κλίμα για την ολοκλήρωση του προγράμματος η Ένωση Κεντρώων, υποστηρίζοντας ότι οι κυβερνήσεις των οκτώ τελευταίων ετών δεν προχώρησαν σε κανένα ουσιώδες βήμα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και ζητώντας, για πολλοστή φορά, συναίνεση.

propoli

Αναλυτικά όσα αναφέρει η Ένωση Κεντρώων στην ανακοίνωσή της:

«Γίνονται σήμερα κάποιοι εορτασμοί για την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Βέβαια, το πένθος από τους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι δεν επιτρέπει ούτε θριαμβολογίες ούτε πανηγυρισμούς. Και η πραγματικότητα είναι πιο ζοφερή από αυτή που παρουσιάζουν οι κυβερνόντες.

Καταρχάς το 2009 ο Κώστας Καραμανλής χρειαζόταν συναίνεση για να προχωρήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις, δείλιασε και έκανε πίσω. Τότε υπήρχε ο Γιώργος Παπανδρέου που έλεγε ψέματα ότι λεφτά υπάρχουν.

Το 2014 υπήρχε ένας Σαμαράς που έλεγε και αυτός ψέματα ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, αλλά υπήρχε ένας Τσίπρας που έσκιζε και αναθεμάτιζε τότε τα μνημόνια, δηλαδή ένας διχασμός μέσα στην πολιτική μας ζωή και κάποιες αλληλοκατηγορίες από τα κόμματα που εμπόδισαν την συναίνεση.

Έτσι έχουν περάσει οκτώ χρόνια χωρίς να έχουμε κάνει κανένα ουσιώδες και αποτελεσματικό βήμα για ανάκαμψη της οικονομίας. Και σήμερα ακόμη βαδίζουμε σε λίγες ημέρες στη ΔΕΘ και πάνε να πολώσουν το κλίμα και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Η ΝΔ λέει ότι εκείνη έχει τις λύσεις με φοροαπαλλαγές και επενδύσεις, ο δε Τσίπρας θα δώσει στον κόσμο ελεημοσύνη με χρήματα, θα αυξήσει λέει τον κατώτατο μισθό. Πάλι βασίζονται στο ότι η μισή Βουλή λέει τους άλλους μισούς άχρηστους και προδότες.

Η Ένωση Κεντρώων εισήλθε στη Βουλή τον Σεπτέμβριο του 2015 και κάναμε μεγάλο αγώνα για να περάσουμε σε αυτή τη Βουλή το πνεύμα συναίνεσης, συνεργασίας και συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων. Δεν ήταν όμως αποτελεσματικό και εύκολο να το πετύχουμε γιατί είχαμε να κάνουμε με τους εγωισμούς του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ μένει και αυτό στην παλιά σχολή κάποιων ξοφλημένων και αποτυχημένων που τους παρουσιάζει ότι έχουν μέλλον, ενώ από όλο τον κόσμο, από όλη την Ελλάδα λένε ότι αυτοί έχουν καταδικαστεί στην συνείδηση του κόσμου.

Η Ένωση Κεντρώων επιδιώκει και θα επιμείνει στο θέμα της συναίνεσης και θα πρέπει ο λαός να τιμωρήσει και το ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ στις επόμενες εκλογές και μια αυξημένη δύναμη βουλευτών της Ένωσης Κεντρώων να επιβάλλει πια την συναίνεση.

Με τους εννέα βουλευτές που είχαμε και το 4% που συγκεντρώσαμε δεν μπορούσαμε να το επιβάλλουμε. Με την αυξημένη όμως κοινοβουλευτική δύναμη που θα δώσει ο λαός στην Ένωση Κεντρώων θα το πετύχουμε και τότε δεν θα πανηγυρίζουμε, αλλά σεμνά θα λέμε ότι προσφέραμε στον τόπο αυτό που προσδοκά ο λαός μας».

Loading