Ένωση Κεντρώων: «Ο Κοτζιάς έσπειρε ανέμους, εισπράττει θύελλες»

Επίθεση στον υπουργό Εξωτερικών εξαπέλυσε η Ένωση Κεντρώων, με αφορμή τα περί παραίτησής του. Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη, με ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν επιβεβαιωθεί η παραίτηση του ΥΠΕΞ, υποστηρίζει πως ο κ. Κοτζιάς «έσπειρε θύελλες» με την υπογραφή του στις Πρέσπες και πλέον «εισπράττει θύελλες».

propoli

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Κεντρώων:

«Ο κ. Κοτζιάς όταν πήγε και υπέγραψε στις Πρέσπες χωρίς να προηγηθεί Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και χωρίς να έχει την έγκριση του Κοινοβουλίου, έπρεπε να γνωρίζει ότι αυθαιρετεί και διαλέγει έναν δρόμο αντίθετο με την θέληση της κοινωνίας.

Έσπειρε ανέμους και εισπράττει θύελλες. Τώρα είτε μείνει είτε φύγει, υπό αμφισβήτηση θα είναι και ο ίδιος και η υπογραφή που έβαλε.

Αν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πήγε για συμπόνοια, δεν νομίζουμε να κέρδισε κάτι. Το σωστό είναι η χώρα να αλλάξει στάση, να καταγγείλει την συμφωνία των Πρεσπών, να κάνει δημοψήφισμα για να εκφραστεί η θέληση του ελληνικού λαού και η γειτονική χώρα να αλλάξει όνομα και να ονομαστεί “Σκόπια” και να αφήσουν κατά μέρους τις τρέλες».

Loading