ΙΝΤΙΜΕ

“Έπρεπε να είχαμε πάει σε βουλευτικές στις 26 Μαΐου”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές, ακόμα και συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, που υποστηρίζουν πως ήταν λάθος του πρωθυπουργού το ότι δεν προχώρησε σε βουλευτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές στις 26 Μαΐου.

Το αποτέλεσμα της ευρωκάλπης, καθώς και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ να διευρύνεται παρά να μειώνεται έχουν απελευθερώσει συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς και υποψήφιους βουλευτές οι οποίοι είτε από την αρχή είτε όψιμα στάθηκαν απέναντι στην επιλογή ολοκλήρωσης της τετραετίας τον Οκτώβριο.

Πριν τις ευρωεκλογές έλεγαν στον κ. Τσίπρα πως επειδή οι πολίτες έχουν να ψηφίσουν σχεδόν τέσσερα χρόνια δεν είχαν μπορέσει να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για τις κυβερνητικές πολιτικές νωρίτερα και γι’ αυτό θα την εξέφραζαν απευθείας στην ευρωκάλπη, δημιουργώντας στη συνέχεια δυσκολίες στην κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο της.

Αντιθέτως, η ήττα θα ήταν πολύ πιο μαζεμένη στις βουλευτικές εκλογές, αν οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους την ίδια στιγμή στις ευρωεκλογές ή και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως κι αν έχει, ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει μέχρι και την ύστατη στιγμή στη διεξαγωγή τηλεμαχίας ανάμεσα στον ίδιο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη με όποιους όρους επιθυμεί ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ θα διατηρήσει ψηλά στην ατζέντα τα εθνικά θέματα ελλείψει κάποιου άλλου πειστικού αφηγήματος στην οικονομία για την επόμενη ημέρα.

Σκωπτικοί κατά Παναγούλη

Σε σχέση, εξάλλου, με την καταγγελία του υποψήφιου βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Στάθη Παναγούλη πως ο Νίκος Βούτσης υπήρξε συνεργάτης της χούντας, από την Κουμουνδούρου σημειώνουν σκωπτικώς πως την περιέφερε εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης έως ότου βρει κάποιο έστω μικρότερο προκειμένου να δημοσιευτεί.

Προσθέτουν, εξάλλου, πως πρόκειται για δήθεν στοιχεία τα οποία είχαν απορριφθεί ως αβάσιμα όχι μόνο για τον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και για άλλους αντιστασιακούς αγωνιστές ήδη την εποχή που είχαν πρωτοδημοσιευτεί, το 1976, από ανθρώπους που μπορούσαν να ξέρουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Η πρωτοφανής αθλιότητα Στάθη Παναγούλη- “Μακελειού” πάνω σε ένα χαλκευμένο έγγραφ, το οποίο απαντήθηκε από το σύνολο των δημοκρατικών δυνάμεων κι αποσύρθηκε εντός 24 ωρών στον ιστορικό χρόνο που όλοι γνωριζόμασταν, αποτελεί μία κατάπτυστη πολιτικώς ενέργεια την οποία αναμένω ότι θα αποδοκιμάσει κι ο φορέας ο οποίος φιλοξενεί αυτόν τον κύριο στα ψηφοδέλτιά του αυτήν την εποχή“, σχολιάζει ο ίδιος ο κ. Βούτσης.

Loading