INTIME

Έρευνα Public Issue: Δημοφιλέστερος ο K. Μητσοτάκης

«Κόλαφο» για τον Αλέξη Τσίπρα αποτελούν τα αποτελέσματα της τελευταίας μεγάλης έρευνας της Public Issue, σύμφωνα με την οποία δημοφιλέστερος πολιτικός στη χώρα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο πρωθυπουργός βρίσκεται μόλις στην έκτη(!) θέση.

propoli

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο επικεφαλής της ΝΔ βρίσκεται στην κορυφή της προτίμησης των πολιτών, με 46%, ενώ ακολουθούν η Φώφη Γεννηματά με 40% θετικές ψήφους, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 39%, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 34% και ο Βασίλης Λεβέντης με 31%.

Ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με μόλις 26% θετικές ψήφους, ήτοι μία στις τέσσερις. Χαρακτηριστικό είναι πως ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει πίσω του μόνο τον κυβερνητικό εταίρο του, Πάνο Καμμένο, για τον οποίο έχει θετική γνώμη μόνο το 15% των ερωτηθέντων, καθώς και τον Νίκο Μιχαλολιάκο, της Χρυσής Αυγής, με 10%.

Μεγάλη δυσαρέσκεια για κυβέρνηση και αντιπολίτευση

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας, εξάλλου, είναι η έντονη δυσαρέσκεια των συμμετεχόντων τόσο για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, όσο και για τη λειτουργία της αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα, το 84% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τους κυβερνώντες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα κόμματα της αντιπολίτευσης ανέρχεται στο επίσης εξαιρετικά υψηλό 76%.

Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, ότι το 74% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση θεωρεί πως η χώρα πηγαίνει προς το χειρότερο, ενώ μόλις το 17% πιστεύει πως βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η έρευνα της Public Issue:

[pdf-embedder url=”https://politik.gr/wp-content/uploads/2018/11/public_issue_varometro_11-2018.pdf”]

Loading