Ανασχηματισμός: Έτοιμος για ρήξη με τους δελφίνους!

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Σχεδόν βέβαιος θεωρείται πλέον ο ανασχηματισμός, ο οποίος τοποθετείται χρονικώς ανάμεσα στην έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου και στα εγκαίνια της ΔΕΘ στις 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα, εξάλλου, με κυβερνητικές πηγές ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποφασίσει οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα να μην αφορούν μόνο τα πρόσωπα, αλλά να είναι και δομικές.

Σε αυτό το πλαίσιο επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες μας ότι ο πρωθυπουργός θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη γενιά των σαραντάρηδων, ακόμα και για κρίσιμα υπουργεία, περνώντας το μήνυμα του “restart” όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου κάποια “μαχαίρια” έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν και να είναι έτοιμα να ζητήσουν εξηγήσεις για την πιθανή εκλογική ήττα και να ζητούν αλλαγή ηγεσίας την επόμενη ημέρα.

Αν μη τι άλλο, ο κ. Τσίπρας δεν επιθυμεί να θεωρηθεί ένας αδύναμος πρωθυπουργός ο οποίος δεν είναι σε θέση να τα βάλει και με τους κορυφαίους του κόμματός του και να προβεί σε ρήξεις.

Γι’ αυτό και δεν αποκλείονται καθόλου ανθρωποθυσίες πολιτικών, αλλά και προσωπικών του φίλων.

Την ίδια ώρα, κορυφαίοι υπουργοί- προφανώς φοβούμενοι και για τις θέσεις τους- εισηγούνται στον κ. Τσίπρα να μην προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές με το επιχείρημα πως τούτη την ώρα δεν περισσεύει κανένας και πρέπει όλοι να δώσουν ενωμένοι τη μάχη για την εκλογική επιβίωση.

Του επισημαίνουν, δηλαδή, με τον τρόπο τους πως σε διαφορετική περίπτωση θα διαμορφωθεί σε βάρος του μια εσωκομματική αντιπολίτευση η οποία θα αμφισβητεί και δημοσίως κορυφαίες επιλογές του.

Λίγοι σίγουροι

Όπως κι αν έχει, κανένας δεν είναι σίγουρος αυτήν τη στιγμή για την θέση του, εκτός από τον Πάνο Καμμένο στο ΥΠΕΘΑ και τον Νίκο Κοτζιά στο ΥΠΕΞ και πιθανόν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στο ΥΠΟΙΚ, τον Πάνο Σκουρλέτη στο ΥΠΕΣ και τον Χρήστο Σπίρτζη στο υπουργείο Μεταφορών.

Από τους σημερινούς υπουργούς εκείνος που θεωρείται κάτι παραπάνω από πιθανό να προαχθεί δεν είναι άλλος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, ενδεχομένως και στην θέση του πολιτικού του προϊσταμένου Γιάννη Δραγασάκη ο οποίος θα παραμείνει αντιπρόεδρος.

 

 

Loading