“Αγχωμένη κι απροετοίμαστη η ομάδα Μητσοτάκη”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Καλό” χαρακτηρίζουν στο Politik το κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση Τσίπρα- Μητσοτάκη κατά την παράδοση- παραλαβή του Μεγάρου Μαξίμου συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπήρχε μια αίσθηση επιστροφής στην πολιτική κανονικότητα, η οποία είχε διαρραγεί το 2015 όταν ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε παραδώσει και είχαμε βρει μέσα μόνο τους καφετζήδες”, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι οποίοι παραδέχονται ότι το επιτελείο του νέου πρωθυπουργού- 20 με 25 άτομα- έδειχνε φορτσάτο, αλλά κι αγχωμένο κι όχι και καλά προετοιμασμένο χωρίς να υπάρχει δικαιολογία γι’ αυτό αφού, σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ πριν τεσσεράμισι χρόνια, η ΝΔ έχει κυβερνητική εμπειρία.

Προσθέτουν, μάλιστα, πως στο επιτελείο Μητσοτάκη τους έχει κοπεί το χαμόγελο εξαιτίας του απροσδόκητα υψηλού ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της Κυριακής.

Στην Κουμουνδούρου δίνουν έμφαση, πάντως, στη μάχη των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή, η οποία πιθανότατα θα ξεκινήσει τη μεθεπόμενη Παρασκευή, 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 21.

Αυτό σημαίνει πως πιθανότατα δεν θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα συνεδριάσεις ούτε της Πολιτικής Γραμματείας ούτε της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος έχει ήδη ξεκινήσει από τη μελέτη της ανθρωπογεωγραφίας της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ποια τάση δηλαδή εκπροσωπεί μέσα στο κόμμα ο κάθε βουλευτής, ποια είναι τα ταξικά χαρακτηριστικά του κι από ποιες κατηγορίες του πληθυσμού άντλησε ψηφοφόρους.

“Να δούμε πώς θα ξεχρεώσει τα γραμμάτια”

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και πώς θα ξεχρεώσει ο κ. Μητσοτάκης τα γραμμάτια που χρωστά, για παράδειγμα, για τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, τη ΔΕΗ και τη μείωση των φόρων”, επισημαίνουν από το ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι από σήμερα που ορκίζεται η νέα κυβέρνηση θα μετρούν τις ημέρες για το πότε θα υπογράψει ο πρωθυπουργός τις ΚΥΑ για το Ελληνικό, που είχε υποσχεθεί πως θα τις υπόγραφε την πρώτη εβδομάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Την ίδια ώρα, μας “προειδοποιούν” πως τα κυριάκατικα έντυπα θα είναι γεμάτα με “αγιογραφίες” της οικογένειας Μητσοτάκη και των υπουργών του, ενώ σημειώνουν με νόημα πως ο τρόπος που στάθηκαν στο πλευρό του κατά την ορκωμοσία του πρωθυπουργού η σύζυγος και τα παιδιά του θύμιζε επικοινωνιακά τρικ του Ντόναλντ Τραμπ.

Loading