INTIME

Αδειάζει Κοντονή ο νέος υπουργός Μιχάλης Καλογήρου

Άδειασμα του νέου υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, στον απερχόμενο υπουργό, Σταύρο Κοντονή. Αποσύρει το σχέδιο νόμου για τη διάσπαση του πρωτοδικείου Αθηνών στα τρία, διάταξη που είχε προκαλέσει τη σφοδρή σύγκρουση του κ. Κοντονή με το δικηγορικό κόσμο.

propoli

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, τον ενημερώνει πως αποσύρει το νομοσχέδιο που βρίσκεται στη Βουλή προς ψήφιση, προκειμένου να μελετήσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Υπενθυμίζεται ότι η κόντρα δικηγόρων με τον κ. Κοντονή για τη συγκεκριμένη διάταξη είχε προκαλέσει τη διενέργεια δημοψηφίσματος, στο οποίο οι δικηγόροι με συντριπτικό ποσοστό αντιτάχθηκαν στη διάσπαση του μεγαλύτερου Πρωτοδικείου της χώρας στα τρία.

Το επίμαχο νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την εν λόγω διάταξη για την τριχοτόμηση, αφορά την κύρωση οδηγίας για τη μείωση της ποινής κατηγορουμένων των οποίων το τεκμήριο αθωότητας έχει προσβληθεί από δηλώσεις δημοσίων λειτουργών.

Ξεκινά συναντήσεις ο Μιχάλης Καλογήρου

Εξάλλου, σειρά εθιμοτυπικών συναντήσεων με την ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τους διευθύνοντες των Εισαγγελιών και Δικαστηρίων Αθηνών (Πρωτοδικών και Εφετών) θα έχει ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν επαφές με τους προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων, καθώς και με τους εκπροσώπους των Δικαστικών Ενώσεων.

Σύμφωνα με το μέχρι τώρα προγραμματισμό, ο κ. Καλογήρου συναντάται σήμερα (30/8) με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, καθώς και με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, αύριο με τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πέππα, ενώ την προσεχή Δευτέρα (3/9), με την πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, καθώς και με τον προεδρεύοντα του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αθανάσιο Ράντο.

Loading