Τσίπρας: “Στα τελευταία μέτρα για το Σκοπιανό” (vd)

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, στη Σόφια, από την οποία δε βγήκε… λευκός καπνός για το ονοματολογικό.

propoli

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση, πάντως, βγήκαν ειδήσεις για το Σκοπιανό. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα “τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι τα πιο δύσκολα” και σχολίασε με νόημα: «Ή συμφωνείς σε όλα ή δεν συμφωνείς σε τίποτα».

«Ως τις πρώτες πρωινές ώρες με τον Ζάεφ»

«Με τον κ. Ζάεφ συναντηθήκαμε και χθες το βράδυ, ως τις πρωινές ώρες, αλλά και σήμερα. Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, αλλά υπάρχει ακόμη απόσταση να διανυθεί. Είναι μια δύσκολη διαδικασία εξετάζουμε βήμα προ βήμα όλες τις λεπτομέρειες, αλλά δεν είμαστε ακόμα σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας για τις διαπραγματεύσεις με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό.

Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να μιλήσουμε για συμφωνία. θα ξαναβρεθούμε στις αρχές Ιουνίου. Κοινή μας επιδίωξη είναι να μπορέσουμε να έχουμε αποτέλεσμα πριν την Σύνοδο Κορυφής 28-29 Ιουνίου.

Πιστεύω ότι έχουμε διανύσει μεγάλο μέρος της απόστασης, εξετάζουμε βήμα-βήμα τις λεπτομέρειες. Τα τελευταία μέτρα της διαδρομής είναι και τα πιο δύσκολα».

Ζάεφ: «Εφικτή η συμφωνία πριν τη σύνοδο της ΕΕ τον Ιούνιο»

Νωρίτερα, δηλώσεις είχε πραγματοποιήσει και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες μπορεί να επιτευχθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, τον προσεχή Ιούνιο.

«Συζητήσαμε μια (συγκεκριμένη) λύση στη διένεξη για την ονομασία, η οποία θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή και από τις δύο πλευρές, όμως είναι ανάγκη να έχουμε περισσότερες συζητήσεις στις χώρες μας», είπε σχετικά σε δημοσιογράφους στη Σόφια.

Loading