Χαρίτσης: Διαπραγμάτευση φυγομαχίας από κυβέρνηση

Για «διαπραγμάτευση της φυγομαχίας» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι είναι «πολύ επικίνδυνη για την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Χαρίτσης, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί το «εργαλείο του καταπιστευτικού λογαριασμού που έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μειώσει τα πρωτογενή πλεονάσματα, κάτι που», όπως συμπλήρωσε, εξηγείται «από τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληπτικές εμμονές της ΝΔ σε περιοριστικές πολιτικές, σε μέτρα λιτότητας».

propoli

Σε ό,τι αφορά τις επισημάνσεις της απερχόμενης επικεφαλής του ΔΝΤ και μέλλουσας προέδρου της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, κάλεσε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για το «αν συμφωνεί με την πάγια θέση του ΔΝΤ για μέτρα λιτότητας, τα οποία πρέπει να συνοδεύουν αυτήν τη μείωση των πλεονασμάτων», ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να αποκρούσει αντίστοιχα μέτρα.

Έκανε, δε, σαφές ότι «δεν μπορεί να γίνει από μας ανεκτή μια τέτοια λογική “μεταρρυθμίσεων”, οι οποίες θα μας ξαναφέρουν ουσιαστικά στον υφεσιακό κύκλο των μνημονιακών πολιτικών».

Στη συνέχει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα έχει «ενδιαφέρον να δούμε τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αλλά κυρίως τι θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, γιατί πλέον τελειώνουν τα ψέματα». «Περιμένουμε να δούμε πώς θα αποτυπωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κ. Μητσοτάκη για φοροελαφρύνσεις προς τους πάντες, τη στιγμή που δεν προχωρεί σε ενέργειες για να έχει τον δημοσιονομικό χώρο», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, επανέλαβε ότι η ΝΔ «θριαμβολογεί πάνω στις επιτυχίες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ για τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ επισήμανε πως «είναι μια ακόμα απόδειξη ότι όλη αυτή η καταστροφολογία την οποία υιοθέτησε προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και την οποία επαναλαμβάνει ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό της χώρας -και όχι στο εξωτερικό- αποδεικνύεται στην πράξη ότι ήταν μια φενάκη».

Τέλος, ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι στη ΔΕΘ «θα δώσουμε το στίγμα της επόμενης ημέρας, την προοπτική για τον ΣΥΡΙΖΑ, ως την πολιτική δύναμη, η οποία θα εκφράσει το σύνολο των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων στη χώρα. Θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με τον ελληνικό λαό αδιαμεσολάβητα».

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading