Αμανατίδης: “Παράδοση της ΝΔ, με γεωμετρική πρόοδο, στην ακροδεξιά συνιστώσα της”

Πυρά κατά της ΝΔ με αιχμή το ονοματολογικό της πΓΔΜ, εξαπέλυσε σε συνέντευξη του στον alpha ο υφυπουργός Εξωτερικών Γ. Αμανατίδης.

propoli

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «εδώ και κάποιους μήνες τα εθνικά θέματα τα έχει βάλει στην ατζέντα της μικροπολιτικής» με αποτέλεσμα «ακόμα και τώρα να μην έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για το ονοματολογικό».

Τόνισε δε, ότι η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή είχε στόχο «όχι συνολικά την πολιτική της κυβέρνησης, αλλά τους ΑΝΕΛ, θεωρώντας ότι είναι ο αδύναμος κρίκος».

Και συμπλήρωσε: «Δεν είμαστε τρωτοί. Η κυβέρνηση είναι σταθερή. Η πρόταση δυσπιστίας τής γύρισε μπούμερανγκ».

Πρόβαλε μάλιστα ως επιχείρημα, τις «χλιαρές αντιδράσεις από την υπογραφή της συμφωνίας στις Πρέσπες, τις χλιαρές αντιδράσεις απέναντι σε ακροδεξιά φαινόμενα, απέναντι ακόμα και στη βεβήλωση του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη», καθώς όπως είπε «ακόμα δεν έχει βγάλει ανακοίνωση επίσημη η Νέα Δημοκρατία, ενώ για άλλα θέματα οι αντιδράσεις της έφταναν στον ουρανό».

Όπως είπε «είναι σημαντικό στα ζητήματα δημοκρατίας να μην υπάρχει καμία έκπτωση. Καλέσματα να ακυρωθούν πολιτικές εκδηλώσεις είναι εναντίον της δημοκρατίας» Κάλεσε δε την ΝΔ να τα καταδικάσει καθαρά.

«Κατηγορώ τη ΝΔ ότι για εθνικά θέματα εδώ και μήνες κάνει μικροπολιτική. Και αυτό την έχει κάνει, με γεωμετρική πρόοδο, να παραδοθεί στην ακροδεξιά συνιστώσα της» τόνισε ο κ. Αμανατίδης.

Για την ευαισθησία των κατοίκων της Βορείου Ελλάδος για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων

Μίλησε για την ιδιαίτερη ευαισθησία των Θεσσαλονικέων και όλων των Βορειοελλαδιτών αναφορικά με το ονοματολογικό, τονίζοντας όμως ότι «τα ψέματα τα οποία έχουν ακουστεί έχουν κάνει τον κόσμο να ανησυχεί».

Και συμπλήρωσε: «Ξαναπροκαλώ να διαβάσουν όλοι τη συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι επένδυσαν πάνω σε αυτό. Ακόμα και η ανακοίνωση που έβγαλε χθες η τοπική αυτοδιοίκηση λέει: “αναγνωρίζεται εθνότητα Μακεδονική”. Δεν υπάρχει πουθενά στη συμφωνία. “Την μακεδονική γλώσσα καμία ελληνική κυβέρνηση δεν την έδωσε.” Ενώ είναι γνωστό ότι από το ‘77 την έδωσαν και η μόνη αντίρρηση που υπήρξε, ήταν το 2010».

 

Loading