Αμυράς: «Βουλευτές… βραχυχρόνιας μίσθωσης, σαν το Airbnb»

Ως βουλευτές «βραχυχρόνιας μίσθωσης, σαν το Airbnb» χαρακτήρισε τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές οι οποίοι εξουσιοδότησαν την κυβέρνηση, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Flash Magazino», στο Flash Radio 99.4 και στον Χρήστο Τσαλικίδη, ο ανεξάρτητος βουλευτής της Β’ Αθήνας, Γιώργος Αμυράς.

propoli

«Είναι δυνατόν να έχουμε βουλευτές που ανήκουν και στην αντιπολίτευση και στη συμπολίτευση; Να στηρίζουν την κυβέρνηση και να είναι και αντιπολίτευση μαζί; Είναι δυνατόν να έχουμε έξι βουλευτές, οι οποίοι εν λευκώ δίνουν επιταγή εξουσιοδότησης στον κύριο Τσίπρα για να φέρνει ό,τι νομοσχέδια θέλει, και αυτοί να θεωρούνται ότι τα ψηφίζουν εκ των προτέρων; Ο βουλευτής εκλέγεται ως αντιπρόσωπος του έθνους, των Ελλήνων, των πολιτών. Όχι ως όργανο τηλεκατευθυνόμενο. Έχουμε φτάσει να έχουμε βουλευτές βραχυχρόνιας μίσθωσης, σαν το Airbnb. Αυτή είναι μια λυπηρή κατάσταση, με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», σχολίασε ο Γ. Αμυράς.

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Γ. Αμυράς τη χαρακτήρισε «κακή», φέρνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι «στο άρθρο 1 παράγραφος 3, ορίζει ότι η γειτονική χώρα, στο ίντερνετ, θα έχει την κατάληξη “.mkd”. Εγώ έλεγα στο κόμμα μου, πού είναι το “n” το “north”, το “βόρεια” δηλαδή; Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να καταφέρει αυτή η κυβέρνηση; Άρα είναι μια πάρα πολύ κακή συμφωνία, που δυστυχώς έχει αρχίσει να δεσμεύει τη χώρα. Από τη στιγμή που θα μπει στο ΝΑΤΟ, τελείωσε, ο στόχος των Σκοπιανών επετεύχθη. Και κάτι ακόμα. Πρέπει να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα θα μπορεί να ονομάζεται σκέτο “Macedonia” μέχρι την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Ο Θεοδωράκης πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του»

Όσον αφορά την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, ο Γ. Αμυράς τόνισε ότι «δεν θα μπορούσα να μείνω ούτε δευτερόλεπτο στο Ποτάμι, από τη στιγμή που σύσσωμο ψήφισε και θέλησε να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, και ήμουν ο μοναδικός βουλευτής του Ποταμιού και το μοναδικό στέλεχος που είπε όχι. Πώς θα μπορούσα εγώ να μείνω σε ένα τέτοιο κόμμα; Από εκεί και πέρα, το Ποτάμι ας κάνει τα δικά του. Δεν με αφορά πλέον».

Ακόμα, κάλεσε τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη, να κάνει τη δική του αυτοκριτική. «Ήμασταν 11 βουλευτές. Αποχωρήσαμε οι 9. Αν αυτό δεν σημαίνει κάτι, τι να πω τώρα; Εντάξει, ο κύριος Θεοδωράκης μπορεί να ψάχνει δικαιολογίες. Από εκεί και πέρα ας κάνει και εκείνος την αυτοκριτική του και νομίζω θα βγει σοφότερος».

Τέλος, όσον αφορά την προσωπική του εκτίμηση για το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο Γ. Αμυράς τόνισε ότι «μέχρι πρόσφατα αν με ρωτούσατε, θα έλεγα ότι θα το πάνε μέχρι τελευταία στιγμή οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, γιατί στην ουσία είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, τα υπόλοιπα ή ορφανά των ΑΝΕΛ. Όμως, βλέποντας αυτή την εικόνα στο Κοινοβούλιο με δανεικούς βουλευτές, νομίζω ότι και οι ίδιοι έχουν αρχίσει να αναλογίζονται εκεί στο Μαξίμου, ότι δεν μπορεί να πάνε πολύ μακριά. Άρα, μάλλον κι εγώ βλέπω πια ότι οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές, το Μάιο».

Loading