«Ο Τσίπρας μετά τις ευρωεκλογές δε βγάζει καλοκαίρι»

Ως «επαίσχυντη» χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Αμυράς, μιλώντας ζωντανά από το στούντιο του Flash Radio 99.4 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή «Politik-Μιλάμε Πολιτικά» με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο.

propoli

Ο κ. Αμυράς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αποχώρησή του από το Ποτάμι, για την επιλογή του να ριχτεί στη μάχη της Ευρωβουλής, ενώ μίλησε και για την «συντριπτική ήττα στις κάλπες που αναμένεται να γνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 26 Μαΐου».

«Έφυγα μόνος μου από το Ποτάμι γιατί καταψήφισα τη συμφωνία των Πρεσπών. Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα υπήρχε Έλληνας βουλευτής που θα ψηφίσει αυτή την άθλια συμφωνία. Προσπάθησα να συνεφέρω το Ποτάμι στα συγκαλά του και να μην τη ψηφίσει, ήθελε να τη ψηφίσει οπότε εγώ δεν είχα καμία θέση εκεί, παρέδωσα την έδρα μου και έφυγα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «για μένα τελείωσε το Ποτάμι, έκλεισε αυτός ο κύκλος. Ο φυσικός μου χώρος είναι η Νέα Δημοκρατία. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές ήμουν με τη ΝΔ πάλι υποψήφιος ευρωβουλευτής και μάλιστα είχα βγει 7ος, ενώ για όσο καιρό ήμουν στο Ποτάμι είχα κατεβάσει πρόταση στο Συνέδριο και παραλίγο να περάσει είχε πάρει ένα 40%, όπου πρότεινα το Ποτάμι να πάει στη Νέα Δημοκρατία για να συνεργαστούμε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Σε ερώτηση για το ποιοι είναι οι λόγοι που πιστεύει ότι το Ποτάμι ήρθε σε διάλυση, ο κ. Αμυράς απάντησε πως «από τη στιγμή που πήγε στο ΠΑΣΟΚ στο Ποτάμι, τελείωσε». Συνεχίζοντας, ο ίδιος τόνισε πως «πλέον δίνω τον αγώνα μου στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτώμενος το λόγο που διάλεξε να ριχτεί στη «μάχη» των ευρωεκλογών και όχι των εθνικών εκλογών, ο κ. Αμυράς εξήγησε πως υπάρχουν δύο λόγοι: «πρώτον αν σου κάνει πρόταση ο πρόεδρος του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης δεν λες “όχι”. Και δεύτερον: οι ευρωεκλογές θα προηγηθούν των εθνικών εκλογών, καθώς δε νομίζω να έχουμε πρώτα εθνικές. Άρα σε αυτή τη μεγάλη μάχη πρέπει η ΝΔ να σαρώσει το ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να ανοίξει η πόρτα για την έξοδο της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα και των ΑΝΕΛ για να αναπνεύσει η χώρα. Άμα υποστεί συντριπτική ήττα ο Τσίπρας μετά δεν θα μπορεί να σταθεί.

Τους τσάκιζα τους ΣΥΡΙΖΑίους με τεκμήρια και με ερωτήσεις. Ο λαός έδειξε ότι θέλει πολιτική αλλαγή. Άρα ο πρώτος στόχος είναι σαρωτική νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές έτσι ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την έξοδο του κ. Τσίπρα από την εξουσία και ο 2ος στόχος είναι ο καθαρά ευρωπαϊκός: να στείλουμε τους ικανότερους στην Ευρώπη γιατί τα επόμενα πέντε χρόνια στην Ευρώπη πρέπει να γίνει πολλή δουλειά για να βγάλουμε την Ελλάδα από τον πάτο που την έχει φτάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάμε ξανά τη χώρα μας ψηλά», επισήμανε ο κ. Αμυράς.

Σε ερώτηση για το τι μπορούμε να μεταφέρουμε στην Ευρώπη από τη χώρα μας, ο κ. Αμυράς διαμήνυσε πως αν εκλεχθεί θα δουλέψει για τρία πράγματα στο ευρωκοινοβούλιο: «το πρώτο είναι η επιστροφή των ξενιτεμένων νέων και επαγγελματιών στην Ελλάδα, αλλά σε μία Ελλάδα ίσων ευκαιριών και αξιοκρατίας. Το δεύτερο είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Και ένα τρίτο που έχει μεγάλη σημασία, είναι η προστασία των προσωπικών δεδομένων μας».

«Θα είναι ορόσημο οι ευρωεκλογές»

Σε ερώτηση για το πότε θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και για το αν οι ευρωεκλογές είναι ορόσημο για τη συνέχεια, ο κ. Αμυράς απάντησε πως «ναι είναι ορόσημο οι ευρωεκλογές και είμαι σίγουρος ότι από το αποτέλεσμά τους, ο κ. Τσίπρας δεν θα “βγάλει” το καλοκαίρι».

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και για το αν υπάρχει τρόπος να βελτιωθεί τουλάχιστον στα σημεία που θεωρούνται προβληματικά (γλώσσα, εθνότητα), ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το υπερόπλο που είχαμε στα χέρια μας για να αλλάξουμε την επαίσχυντη αυτή συμφωνία ήταν το βέτο για να μην μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Αυτό ο κ. Τσίπρας το χάρισε. Έχουμε αποδυναμωθεί από όπλα. Υπάρχει όμως ένα «όπλο», η μη είσοδός τους στην Ε.Ε. Ο Μητσοτάκης το έχει πει, θα παρακολουθήσει στενά το πώς συμπεριφέρονται τα Σκόπια έναντι των δικών μας εθνικών συμφερόντων. Δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια δυστυχώς, μας έδεσε χειροπόδαρα μαζί με τον Καμμένο ο κ. Τσίπρας».

«Κινούμενη άμμος η Συμφωνία των Πρεσπών»

Ως «κινούμενη άμμος» χαρακτήρισε στη συνέχεια ο κ. Αμυράς τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναφορικά με την κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα σε Πάνο Καμμένο, Νίκο Κοτζιά και Αλέξη Τσίπρα. «Η Συμφωνία πυροδότησε μεγαλύτερες εξελίξεις που δεν βλέπουμε μπροστά. Αυτή η Συμφωνία είναι μία κινούμενη άμμος, όποιος βάλει το πόδι του μέσα, τον καταπίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Για την οικονομία

Για την πολυσυζητημένη «ανάπτυξη» ο κ. Αμυράς εξήγησε πως η οικονομία για να πάρει «μπροστά» χρειάζονται δύο πράγματα: «πρώτο, να βγάλουμε τα εμπόδια και τη γραφειοκρατία από αυτούς που επιχειρούν. Δεύτερον, η δημιουργία ενός ελληνικού Δημοσίου που δεν θα είναι γραφειοκρατικό, αλλά θα εξυπηρετεί τον πολίτη». «Ο Τσίπρας μείωσε τη φορολογία των καζίνο, ήταν 37% και την πήγε στο 8%. Αντί να μειώσει τη φορολογία στα νοικοκυριά, αύξησε το ΦΠΑ. Η ΝΔ την άφησε στο 13% και ο Τσίπρας την πήγε στο 23% και μετά την ανέβασε στο 24%», πρόσθεσε ο κ. Αμυράς.

Loading