Αμυράς: «Πολιτική συμμορία Τσίπρας – Καμμένος»

Δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στον Flash 99,4 και την εκπομπή «Politik – Μιλάμε Πολιτικά». Ο βουλευτής του Ποταμιού έκανε λόγο για «πολιτική συμμορία Τσίπρα – Καμμένου», χαρακτηρίζοντας τους συγκυβερνώντες «πολιτικούς απατεώνες».

propoli

«Από το Ποτάμι ψήφο εμπιστοσύνης δεν παίρνει ο Αλέξης Τσίπρας. Φαντάζομαι και από κανέναν βουλευτή του Ποταμιού. Θα έπρεπε να γίνουν εκλογές πριν τη Συμφωνία των Πρεσπών, να αποφασίσει ο λαός. Τώρα αρνούνται να γίνει δημοψήφισμα, ενώ τότε έκαναν δημοψήφισμα και μετέτρεψαν το “όχι” σε “ναι”», δήλωσε αρχικά ο κ. Αμυράς πριν ανεβάσει τους τόνους λέγοντας:

«Είναι πολιτικοί απατεώνες. Τσίπρας – Καμμένος είναι μια πολιτική συμμορία! Τόσο απλά. Όλα για να μείνουν στην εξουσία… Πού θα ξαναβρούν τέτοια μεγαλεία! Συνεχώς ιδρύουν νέα νομικά πρόσωπα, που ο αριθμός των υπαλλήλων τους θα ορίζεται με υπουργικές αποφάσεις».

Η Συμφωνία των Πρεσπών

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να την υπερψηφίσει και προανήγγειλε πως το ίδιο θα πράξει και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

«Εγώ και ο Ψαριανός είμαστε αρνητικοί στη Συμφωνία των Πρεσπών. Θα την καταψηφίσουμε. Οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού είναι θετικοί», δήλωσε σχετικά.

«Να χαίρεται τα κολλητηλίκια με Τραμπ και Μέρκελ»

Παράλληλα, ο κ. Αμυράς σχολίασε με καυστικό τρόποι την επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και τη στροφή 180 μοιρών το πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

«Είναι σουρεάλ σκηνικό το να βλέπεις τη Μέρκελ να έρχεται και να την υποδέχονται μετά βαΐων και κλάδων. Από το «Go back, madame Merkel», στο “Welcome back, madame Merkel”. Να χαίρεται τα “κολλητηλίκια με τον Τραμπ και τη Μέρκελ!».

Τριπλές εκλογές «βλέπει» ο Γ. Αμυράς

Όσον αφορά το χρόνο διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, ο βουλευτής του Ποταμιού προέβλεψε πως θα συμπέσει με εκείνον των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν θα φτουρήσει πέρα από το Μάιο. Οπότε βλέπω εθνικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές», εξήγησε και πρόσθεσε:

«Αλλάξαν το εκλογικό σύστημα. Σου λένε “θα χάσουμε που θα χάσουμε τις επόμενες εκλογές, έτσι όπως τα κάναμε μαντάρα” και αλλάζουν το εκλογικό σύστημα για να μείνουν πάλι μέσα στο παιχνίδι. Αυτά είναι τα νέα δημοκρατικά ήθη».

«Ναι» σε μετεκλογικές συμμαχίες

Όσον αφορά το Ποτάμι, ο κ. Αμυράς υπενθύμισε ότι είχε προτείνει την αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, αλλά «με εκ των προτέρων δέσμευση ότι θα επιδιώξουμε φιλελεύθερες συμμαχίες μετεκλογικά (με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κ.λπ.»).

Το επεισόδιο με τον Πάνο Καμμένο

Ασφαλώς, ο βουλευτής του Ποταμιού δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει το χθεσινό (9/1) επεισόδιο στη Βουλή με τον Πάνο Καμμένο, τον οποίο κατηγόρησε ότι «κατέχει το ιστορικό ρεκόρ χυδαιότητας» και πρόσθεσε:

«Είμαστε ακριβώς τα αντίθετα εγώ με τον Καμμένο. Αυτό που πραγματικά με ενόχλησε, ήταν η μη αντίδραση και του προεδρείου (σ.σ. του προεδρεύοντα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουράκη) και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που μάχονται -υποτίθεται- για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γιατί δεν ξέρω αν μαζί τα φάγαμε, πάντως μαζί τα κάνανε Τσίπρας – Καμμένος… Είναι το ένα και το αυτό».

Loading