«Ανάπτυξη στην οποία δε συμμετέχουν οι εργαζόμενοι δεν είναι πραγματική ανάπτυξη»

Πυρά κατά της ΝΔ, με αφορμή όσα συντελέστηκαν τα προηγούμενα χρόνια στην οικονομία, εξαπέλυσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, χρεώνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και της οικονομίας.

propoli

«Παραλάβαμε μία χώρα όπου το 85% του πλούτου το καρπωνόταν μία συγκεκριμένη ελίτ, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είχαμε τα ελάχιστα. Να θυμίσω πως ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη είχε χαρακτηρίσει φυσικό φαινόμενο τις ανισότητες» ανέφερε ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος και πρόσθεσε: «Στη ΝΔ έχουν την εντύπωση πως με εργασιακές σχέσεις γαλέρας και με την εξυπηρέτηση επιχειρηματιών μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων μπορεί να πάει μπροστά η οικονομία».

Όπως σημείωσε, για το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση παραμένει βασικός πυλώνας η ενίσχυση του κόσμου της εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού, η αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων. «Ανάπτυξη στην οποία δε συμμετέχουν οι εργαζόμενοι δεν είναι πραγματική ανάπτυξη» σχολίασε ο κ. Ρήγας.

Για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ονοματολογικό της πΓΔΜ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε νηφαλιότητα και ψυχραιμία: «Βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια των διαπραγματεύσεων και απαιτείται νηφαλιότητα και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές. Στόχος είναι να λήξει η εκκρεμότητα που υπάρχει εδώ και εικοσιπέντε χρόνια και αφήνει περιθώρια να παρεμβαίνουν άλλοι παράγοντες». Όπως τόνισε, εάν επιτευχθεί συμφωνία θα είναι προς όφελος και των δύο λαών. Πάντως, υπογράμμισε τη σταθερή θέση της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία παραμένει αμετακίνητη και αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση, τη σύνθετη ονομασία και το erga omnes.

Ο κ. Ρήγας επιτέθηκε στη ΝΔ επισημαίνοντας πως προσπαθεί να διαμορφώσει την εντύπωση ότι δεν είναι ενήμερη για την πορεία των διαπραγματεύσεων. «Καθ’ όλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονταν σε κάθε κρίσιμη φάση, κάθε φορά που προέκυπταν νέα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση, ειδικά ο κ. Μητσοτάκης, που αρνήθηκε να παραστεί στην ενημέρωση που έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών, δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει και τα ρέστα» δήλωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading