Αναγνωστοπούλου: «Δύσκολη συνεργασία, με πολλές αντιπαραθέσεις»

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου από τις ΗΠΑ περί plan B σε περίπτωση μη επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων οι οποίες δεν έχουν κοπάσει ακόμη. Στο πλαίσιο αυτό την δική της κριτική άσκησε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, αναφερόμενη στο συγκεκριμένο ζήτημα, μιλώντας στον ρ/σ “Real FM”.

propoli

«Είπε ότι είπε ο Καμμένος, είπαμε ότι είπαμε εμείς, τελείωσε εδώ αυτή η υπόθεση» τόνισε αρχικά και πρόσθεσε ότι «έτσι κι αλλιώς είναι σαφές, ο ίδιος έδωσε και εξηγήσεις και αποσαφηνίσεις χθες το πρωί. Εγώ θεωρώ ότι έχει τελειώσει. Άλλωστε την εξωτερική πολιτική τη χαράσσει ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Εξωτερικών και κανένας άλλος».

Πρόσθεσε δε, ότι «η κυβέρνηση δεν προχωράει ανέφελη με την έννοια ότι αυτή η συνεργασία είναι δύσκολη και πολλές φορές ερχόμαστε σε αντιπαράθεση. Έχουμε ιδεολογικές διαφορές πολύ μεγάλες. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αντιπαράθεση και πιστεύω πως δεν θα είναι ούτε και η τελευταία».

Επίσης αναφερόμενη στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, η Σ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως «έχουν κατατεθεί δύο σενάρια βάσει των οποίων το ένα λέει ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, άρα αυτό είναι το πλεόνασμα που θα υπάρχει… Έχει κατατεθεί λοιπόν ότι αν δεν περικοπούν οι συντάξεις δεν έχουμε κανένα φοβερό πλεόνασμα, δεν έχουμε κανένα σημαντικό δημοσιονομικό βάρος, ούτε το πλεόνασμα μειώνεται τόσο πολύ. Εγώ θεωρώ ότι θα τα καταφέρουμε και όχι μόνο με την περικοπή, υπάρχουν και αντίμετρα μέσα στο σενάριο».

Τέλος μιλώντας για την χθεσινοβραδινή επίθεση με μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Εγώ θεωρώ ότι όποια παρανομία υπάρχει, η αστυνομία και οι νόμοι είναι εδώ για να κάνουν τη δουλειά τους. Τώρα, ακριβώς δεν ξέρω τι έγινε με το συγκεκριμένο γεγονός, δεν θεωρώ όμως ότι η Αθήνα είναι μια πόλη που σου δημιουργεί το αίσθημα της ανασφάλειας. Υπάρχουν τέτοια περιστατικά και θα υπάρχουν. Είναι μια μεγάλη πόλη και ζούμε σε άλλες εποχές».

Loading