INTIME

Αναγνωστοπούλου: “Παράδειγμα ιστορικής σημασίας η Συμφωνία των Πρεσπών”

Τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών εξήρε η αναπληρώτρια ΥΠΕΞ Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία υπέγραψε στα Σκόπια συμφωνία για την εγκατάσταση συνοριακού σημείου διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών, που θα συνδέει τους Προμάχους  με το Majden.

propoli

Επίσης, προσυπέγραψε το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εξωτερικών και της γραμματείας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυβέρνησης της γειτονικής χώρας για την επιτάχυνση της διαδικασίας ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

“Βούληση για ένα κοινό μέλλον”

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί παράδειγμα ιστορικής σημασίας όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων και στην ευρωπαϊκή ήπειρο», υποστήριξε μιλώντας στη συνεδρίαση του 1ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών η κυρία Αναγνωστοπούλου.

Τόνισε μάλιστα, πως «η υπογραφή και η έναρξη ισχύος της Συμφωνίας αποδεικνύει την πολιτική βούληση για ένα κοινό μέλλον με ειρήνη και αλληλεγγύη».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, η κα Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε επίσης στη σημασία που θα έχει για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων των δυο χωρών η εφαρμογή του Σχεδίου Δράσης που υπεγράφη, ενώ μίλησε και για την ευρωπαϊκή προοπτική και ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας.

Διαβάστε ακόμη: Τι δώρα αντάλλαξαν Μπέττυ Μπαζιάνα – Ζόριτσα Ζαέβα

Loading