Ανδρουλάκης για Θεοχαρόπουλο: «Διαβατήριο εξουσίας η Συμφωνία των Πρεσπών»

Με καυστικό τρόπο σχολίασε ο Νίκος Ανδρουλάκης την υπουργοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου. Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «διαβατήριο εξουσίας» τη Συμφωνία των Πρεσπών.

propoli

«Αποτελεί Αγκάθι η παράδοση της μακεδονικής ιθαγένειας και γλώσσας με την υπογραφή της Συμφωνίας» δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη, ενώ τόνισε οτι καταρρέει η αφήγηση της κυβέρνησης, καθώς η χώρα μας αποκλείεται από το σχεδιασμό των ενταξιακών διαδικασιών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, όπως έγινε πρόσφατα στη Σύνοδο του Βερολίνου.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εκεί η Άγκελα Μέρκελ και Εμανουέλ Μακρόν κάλεσαν τη Σλοβενία και την Κροατία που είναι ήδη μέλη, όχι όμως και την Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριζε πως η Συμφωνία θα αναβαθμίσει το ρόλο της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Η σημασία των ευρωεκλογών για το ΚΙΝΑΛ

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, ο κ. Ανδρουλάκης υπογράμμισε οτι είναι πολύ σημαντικό το Κίνημα Αλλαγής να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό, καθώς «αυτό θα σημάνει τη δυναμική επιστροφή της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό προσκήνιο».

Επίσης, υποστήριξε πως ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψήφος στην ευρωπαϊκή αριστερά και στους συμμάχους της, που «υπονομεύουν συστηματικά θεμελιώδεις αξίες της Ένωσης, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Βενεζουέλας».

Παράλληλα, υπογράμμισε οτι στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, σημαίνει στήριξη στο πρόσωπο του κ. Βέμπερ, ο οποίος είναι «οπαδός της θεσμικής στασιμότητας που οδηγεί την Ευρώπη σε μια βραχυπρόθεσμη παρακμή».

Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε πως μόνο το Κίνημα Αλλαγής έχει προοδευτικό πρόγραμμα για την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, ώστε «να επανέλθει η σύγκλιση μετά την εποχή της απόκλισης που βιώσαμε με την οικονομική κρίση τα τελευταία χρόνια».

Loading