Ανεβαίνει Θεσσαλονίκη για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Στη Θεσσαλονίκη για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

Του Γιάννη Συμεωνίδη
Στο Μαξίμου δεν μπορούν να κρύψουν πλέον πως ανησυχούν για τη σημαντική πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.

propoli

Γι’ αυτό και προετοιμάζονται ώστε στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα να ενεργοποιήσουν το “πυρηνικό όπλο” τους, που δεν είναι άλλο από τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως έχουμε γράψει, άλλωστε, εδώ και καιρό ο πρωθυπουργός επιθυμούσε να περιοδεύσει στη Μακεδονία προκειμένου να πείσει όσο γίνεται περισσότερους ότι η επίλυση του Μακεδονικού που έφερε ήταν η καλύτερη δυνατή κι εθνικώς επωφελής.

Αυτή η στιγμή πλησιάζει και θα λάβει τη μορφή εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου, πιθανότατα αμέσως μετά από την ανακοίνωση του ευρωψηφοδέλτιου στο οποίο αναμένεται να συμπεριλαμβάνονται και κορυφαίοι υπουργοί, όπως η Έφη Αχτσιόγλου.

Οι “χυλόπιτες”, πάντως, που έχει φάει ο πρωθυπουργός από προσωπικότητες της Κεντροαριστεράς δεν τον πτοούν κι ο ίδιος επιμένει να είναι τουλάχιστον 15 τα άτομα του ευρύτερου κεντροαριστερού, αλλά και κεντροδεξιού χώρου τα οποία θα κατεβούν υποψήφια με το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο κ. Τσίπρας, εξάλλου, δεν θα περιοριστεί στη συμπρωτεύουσα, αλλά σχεδιάζει μια μίνι περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, αφού είναι προβληματισμένος κι από τις αντιδράσεις που έχουν παρατηρηθεί σε εκδηλώσεις με τη συμμετοχή υπουργών, βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Αφήνουν την Δούρου μόνη της

Στο Μαξίμου, επίσης, είναι αναγκασμένοι να διαχειριστούν και την ποινική δίωξη σε βάρος και της Ρένας Δούρου για το Μάτι, αλλά και το υλικό από τη δικογραφία που παρουσιάζει μια εικόνα διάλυσης της πολιτικής προστασίας.

Προς το παρόν, πάντως, προτιμούν να αφήνουν την περιφερειάρχι Αττικής να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά μόνη της και να δίνουν έμφαση στην ευθύνη της Πυροσβεστικής- την ηγεσία της οποίας, άλλωστε, ξήλωσαν- προκειμένου να αποσοβηθεί το μεγάλο πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση αυτή καθεαυτή.

Παραλλήλως, κυβερνητικές πηγές αρνούνται πως παίζουν το παιχνίδι των φαρμακοβιομηχανιών με αφορμή το πρόσφατο νομοσχέδιο που οδηγεί στην αύξηση των τιμών ορισμένων φαρμάκων, υποστηρίζοντας πως για τα περισσότερα η τιμή τους παραμένει σταθερή ή και μειώνεται.

 

 

 

Loading