ΑΝΕΛ: «Ξεκάθαρη η θέση μας για το Σκοπιανό»

Ξεκάθαρη είναι η θέση των ΑΝΕΛ στο Σκοπιανό σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του συγκυβερνώντος κόμματος, επισημαίνοντας ότι «εθνικά ωφέλιμο για την πατρίδα είναι να μην εμπεριέχεται το όνομα “Μακεδονία” στην ονομασία των Σκοπίων.

propoli

Όπως παρατήρησε σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ: «Αν αποδεχθούμε ένα σύνθετο όνομα με τον όρο ‘Μακεδονία’ που αποτελεί πηγή του αλυτρωτισμού τους, τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα υπάρξει ειρηνική συνύπαρξη». Και πρόσθεσε: «Λέμε καθαρά ότι προϋπόθεση για τη λύση είναι η αλλαγή στο σύνταγμα των Σκοπίων και η κοινή χρήση της ονομασίας για το εσωτερικό και το εξωτερικό». Διευκρίνισε μάλιστα πως τίποτα δεν έχει λυθεί αν δεν λυθούν όλα.

«Τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους το μεγάλο στοίχημα»

Αναφορικά με την πορεία της οικονομίας, είπε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στο κλείσιμο της δ’ αξιολόγησης, προσθέτοντας ότι «το επικείμενο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει τα τελευταία προαπαιτούμενα, για τα οποία δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα» και επισημαίνοντας ότι «το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος με τον οποίο θα διασαφηνίζονται τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους» καθώς «τα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους είναι το μεγάλο στοίχημα».

«Έντιμη η συνεργασία Τσίπρα-Καμμένου»

Τέλος, όσον αφορά στο ενδεχόμενο εκ νέου συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά τις επόμενες εκλογές, η κ. Παπαδοπούλου μίλησε για την έντιμη συμφωνία Αλ. Τσίπρα-Π. Καμμένου με τον διττό στόχο εξόδου από το μνημόνιο και πάταξης της διαπλοκής και της διαφθοράς, προσθέτοντας: «Δεν καταφέραμε σε ένα χρόνο να βγάλουμε τη χώρα από το μνημονιακό καθεστώς, το πετυχαίνουμε σε τρία χρόνια. Πετύχαμε να υπάρχουν θετικοί οικονομικοί δείκτες και βελτίωση σε μια σειρά τομείς, όπως στη βιομηχανική παραγωγή».

 

 

Loading