Ανεξαρτητοποίηση Γιώργου Αμυρά από το Ποτάμι

Εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού τέθηκε ο βουλευτής Γιώργος Αμυράς, γεγονός που γνωστοποίησε μέσω επιστολής που έστειλε.

propoli

Ο τέως πλέον βουλευτής του Ποταμιού μέσω αυτής ευχαριστεί τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη και αναφέρεται στον λόγο που τον οδήγησε εκτός κόμματος και δεν είναι άλλος από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου.

Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλω δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.

Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα.»

Εμεινε χωρίς Κοινοβουλευτική ομάδα

Συνέπεια της ανεξαρτητοποίησης του Γιώργου Αμυρά είναι ότι το Ποτάμι πλέον δεν αποτελεί κοινοβουλευτική ομάδα καθώς έχουν μείνει σε αυτήν μόνο τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός) ενώ το όριο για μια ΚΟ στη Βουλή είναι πέντε βουλευτές.

 

Loading