INTIME

“Αντάρτικο” Κοντονή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Πυρά εκ των έσω φαίνεται πως δέχεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε σε σχέση την συνταγματική αναθεώρηση, βάσει της οποίας η παρούσα Βουλή δεσμεύσει την επόμενη όχι μόνο για τα υπό αναθεώρηση άρθρα του Συντάγματος, αλλά και για την κατεύθυνση του νέους τους περιεχομένου.

propoli

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, από το βήμα της βουλής, συνταυτίστηκε με την θέση της Νέας Δημοκρατίας.

«Η άποψη αυτή (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) δεν λαμβάνει υπ’όψιν της ότι υπάρχει ο ενδιάμεσος κρίκος που είναι το εκλογικό σώμα. Ο λαός είναι που κρίνει. Άρα να αποτυπωθούν τα άρθρα και η κατεύθυνση, γιατί έτσι θα κρίνει ο λαός. Η επόμενη Βουλή όμως, δεν δεσμεύεται από την προηγούμενη ως προς την κατεύθυνση. Πρέπει να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και σύνεση που επιβάλλει το συνταγματικό κείμενο. Ο λαός θα κρίνει και θα αποφασίσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος», τόνισε ο Σ. Κοντονής.

Διαφωνία και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Παράλληλα, ο Σ. Κοντονής, εξέφρασε την διαφωνία του και για την πρόταση της πλειοψηφίας που αφορά το άρθρο 32 για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι αυτή η διαδικασία «δεν πρέπει να συγχέεται με την λαϊκή βούληση».

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη λαϊκή βούληση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέγεται από το Κοινοβούλιο. Να δούμε πως θα αποσυνδεθεί η εκλογή του Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής αλλά αν παρεμβληθεί το εκλογικό σώμα τότε πλέον αλλοιώνεται η μορφή του πολιτεύματος και νομίζω ότι κανένας δεν θέλει να ζήσουμε καταστάσεις που μπορεί να πυροδοτούν εντάσεις τραγικές». Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα από ορισμένες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποιήθηκε και ο κ. Γιάννης Μιχελογιαννάκης. με την λαϊκή βούληση».

Loading