INTIME

Αντιδράσεων συνέχεια για τον Πολάκη

Δεν έχει κοπάσει η πολιτική θύελλα που έχει προκαλέσει ο τυφώνας «Πολάκης» καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε με αήθη τρόπο στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο επειδή ως ιατρός και ΑμΕΑ διορίστηκε επιμελητής Β’ στο ΕΣΥ.

propoli

Η κίνηση αυτή του κ. Πολάκη άλλαξε την πολιτική ατζέντα επισκιάζοντας τις όποιες εντυπώσεις δημιούργησε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Δευτέρα και μεταφέροντας τη συζήτηση στο ανταγωνιστικό ψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Συνεπώς, κάποιοι έσπευσαν να πάρουν τις αποστάσεις τους με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πελεγρίνη να δηλώνει ότι η επίθεση του κ. Πολάκη στον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν ανοίκεια και δεν εκφράζει το ήθος του κόμματος.

Ο Νίκος Φίλης από την Βουλή υποστήριξε ότι το  «ήθος Πολάκη» δεν εκφράζει το «ήθος του ΣΥΡΙΖΑ», ο Γιάννης Μπαλάφας ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό να ανακαλέσει και ο Στέλιος Κούλογλου χαρακτήρισε τις επίμαχες δηλώσεις Πολάκη «τρικλοποδιά στην κυβέρνηση.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αν. Ρέλλας που επίσης είναι ΑμΕΑ.

Το ενδιαφέρον στη συνέχεια στράφηκε προς τη στάση του πρωθυπουργού, ο οποίος σε μία προσπάθεια να προλάβει περαιτέρω αντιδράσεις και να βγάλει τους βουλευτές του από την δύσκολη θέση να υπερασπιστούν τον Παύλο Πολάκη, επέλεξε την «διαφυγή» μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης.

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν στην Πειραιώς ότι η πρόταση δυσπιστίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ανέδειξε ξεκάθαρα την ταύτιση Τσίπρα – Πολάκη.

Πάντως, η συζήτηση που αναμένεται να διεξαχθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα, αναφορικά με την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ κατά του Πολάκη, αποκτά εξαιρετικά κρίσιμη σημασία για την κυβερνητική συνοχή.

Γρίφος παραμένει η στάση που θα κρατήσουν οι έξι «πρόθυμοι» που στηρίζουν την κυβέρνηση (Κουντουρά, Κόκκαλης, Ζουράρις, Δανέλλης, Παπακώστα και Κουίκ).

Χαμός και στο twitter εναντίον του Π. Πολάκη

Η ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ Στ. Κυμπουρόμπουλου μονοπώλησε το ενδιαφέρον των χρηστών των κοινωνικών δικτύων.

Εκτός από τις πολιτικές αντιδράσεις, η ανάρτηση Πολάκη αλλά και η στήριξη του από τον πρωθυπουργό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και από πολίτες που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη στάση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας απλώς και μόνο από τον «αψύ του χαρακτήρα».

«Η στήριξη είναι η απόλυτη ξεφτίλα» γράφει κάποιος χρήστης του Twitter, με έναν δεύτερο να παρατηρεί ότι ο Πολάκης είναι «το alter ego του Αλέξη κι ο καθρέφτης του ήθους (ποιου;;;;) του κόμματος» και έναν τρίτο να σχολιάζει «όσο περνάει η ώρα και δεν τον σουταρει ο Τσίπρας, τόσο δείχνει πόσο ξένος είναι ο πρωθυπουργός προς τη δημοκρατία».

Διαβάστε ακόμη: Πώς ο Τσίπρας θέλει να βγάλει κέρδος από τον “αψύ” Πολάκη

Loading