Αντιπαράθεση στη Βουλή επί της…διαδικασίας

Για πολλοστή φορά τα τελευταία 24ωρα οι τόνοι στη Βουλή ανέβηκαν και αυτή την φορά δεν χρειάστηκε κάποια εμπρηστική δήλωση κάποιου βουλευτή, αλλά η συζήτηση επί της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

propoli

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Βούτσης πρότεινε να μειωθεί ο χρόνος κάθε ομιλίας βουλευτή στα πέντε λεπτά, έτσι ώστε η ψηφοφορία να ξεκινήσει στις 18.30 με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος έκανε λόγο για έμμεση λογοκρισία και αναρωτήθηκε γιατί η διαδικασία να μην ολοκληρωθεί στις 21.00.

Τελικά ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθάρισε ότι θα μιλήσουν όλοι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης που επιθυμούν να τοποθετηθούν.

Νωρίς το απόγευμα η κορύφωση της “μάχης”

Στο πλαίσιο αυτό η κοινοβουλευτική «μάχη» στη Βουλή θα κορυφωθεί νωρίς το απόγευμα με τις ομιλίες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά, το μεσημέρι.

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία θα γίνει ονομαστικά με τον παραδοσιακό τρόπο και όχι ηλεκτρονικά όπως συνηθίζεται τελευταία.

Loading