“Αν είχαμε συνωμοτήσει, θα ήταν κι ο Βενιζέλος στο κάδρο”

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έχει ανακοινωθεί το σύνολο του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Απομένουν ακόμα πέντε υποψηφιότητες- δύο άνδρες και τρεις γυναίκες με βάση την ποσόστωση- με σίγουρη να θεωρείται η θέση του ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη.

Η τελική πεντάδα θα είναι επιλογής του Αλέξη Τσίπρα κι αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, θα είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές, αλλά όχι στο Επικρατείας, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα άνοιγε την όρεξη πολλών.

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis,από το Μαξίμου υποστηρίζουν- “φαίνεται, άλλωστε, κι από τη δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο που έφθασε στη Βουλή”- πως τον πρώην υπουργό Υγείας δεν “καίνε” μόνο προστατευόμενοι μάρτυρες, αλλά και, ανάμεσα σε άλλα, βίντεο, εικονικά τιμολόγια, emails και ύποπτες τραπεζικές αναλήψεις.

Επιπλέον, σημειώνουν με νόημα πως δεν είναι απαραίτητο να βρεθεί “μαύρο” χρήμα προκειμένου να αποδειχθεί η ενοχή, θυμίζοντας την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, όπου τα λεφτά της δωροληψίας βρίσκονταν στους λογαριασμούς του ξαδέρφου του πρώην υπουργού, του Νίκου Ζήγρα, όπως ο τελευταίος αποκάλυψε.

“Από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα”

Κυβερνητικές πηγές, εξάλλου, επιμένουν πως η Novartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του νεοελληνικού κράτους κι αυτό γιατί το Δημόσιο ζημιώθηκε με το ποσό των 23 δισ. ευρώ, ενώ δίνουν έμφαση στην κοινή γραμμή που έχουν υιοθετήσει ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, αποδίδοντάς την στη γενικότερη συμπόρευσή τους και στην κοινή τους προσπάθεια να ξεχαστεί το αμαρτωλό παρελθόν τους.

Παραλλήλως, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατό οι ίδιοι που ωρύονται όταν υπουργοί ή βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις, σήμερα να κάνουν λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα υβρίζοντας δικαστικούς λειτουργούς.

Αν είχαμε κάνει συνωμοσία, δεν θα βάζαμε στο κάδρο και τον Βαγγέλη Βενιζέλο;”, ρωτούν ρητορικά οι ίδιες πηγές.

Η αλήθεια είναι, πάντως, ότι ο πρωθυπουργός είχε λάβει διαβεβαιώσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ότι η “ψαριά” της Novartis θα ήταν μεγαλύτερη.

Loading