ΙΝΤΙΜΕ

«Αν ο Πάνος δεν θέλει μία, ο Αλέξης δεν χρειάζεται δέκα»

Του Γιάννη Συμεωνίδη

propoli

Στο στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ αποδίδουν στο Μαξίμου τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε οποιαδήποτε τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής η οποία θα προστάτευε τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι και θα “αποδείκνυε” ότι ο Αλέξης Τσίπρας εκβιάζεται από τον Πάνο Καμμένο.

Κυβερνητικές πηγές, μάλιστα, επισημαίνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης παροδοξολογεί, αφού είτε το “διαζύγιο” ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι “σικέ”, οπότε ο πρωθυπουργός με τον πρώην υπουργό Άμυνας παραμένουν συνέταιροι, είτε τα έχουν πράγματι “σπάσει” με συνέπεια ο κ. Καμμένος να επιτίθεται με ειλικρίνεια στον κ. Τσίπρα.

Δεν μπορεί, όμως, να ισχύουν και τα δύο”, σημειώνουν, προσθέτοντας πως με την επιστολή Τσίπρα η ΝΔ απώλεσε και το κοινοβουλευτικό όπλο της κατάθεσης πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής .

Πίσω, όμως, από την εικόνα του μη εκβιαζόμενου από κανέναν πρωθυπουργού που φιλοτεχνούν οι συνεργάτες του κρύβεται η ανησυχία πολλών στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ για τη “νωχελική” στάση απέναντι στις τακτικές Καμμένου που είχε κρατήσει ο κ. Τσίπρας μέχρι το πρωί της Δευτέρας και την αυστηρή επιστολή που έγραψε στον Νίκο Βούτση.

Απορούσαν, μάλιστα, για την τακτική του να παριστάνει πως βρέχει όταν ο πρώην εταίρος του τον “έφτυνε”, υπογραμμίζοντας πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ θα συνέχιζε τους πολιτικούς εκβιασμούς αν έβρισκε πρόσφορο έδαφος.

“Αυτοπαγιδεύτηκε στους τακτικισμούς του”

Από το Μαξίμου, πάντως, τονίζουν πως ο κ. Καμμένος αυτοπαγιδεύτηκε στους τακτικισμούς του, κόβοντας με τις προκλητικές δηλώσεις του τη γέφυρα φιλίας που του είχαν στήσει.

Αν ο Πάνος δεν θέλει μία φορά τη φιλία του Αλέξη, ο Αλέξης δεν τη χρειάζεται δέκα”, αναφέρουν με νόημα.

Όπως κι αν έχει, είναι πλέον σχεδόν βέβαιο ότι θα προσχωρήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ οι έξι βουλευτές (Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης, Κώστας Ζουράρις, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Σπύρος Δανέλλης και Κατερίνα Παπακώστα) οι οποίοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση πριν τρεις εβδομάδες μαζί με τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Loading