INTIME

«Απεταξάμην» τη χαλαρή ψήφο από τον Μητσοτάκη

Του Χρήστου Τσαλικίδη
Αν κάτι θέλει να αποφύγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου είναι η χαλαρή ψήφος που απορρέει από τη δημοσκοπική σιγουριά για την τελική επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας.

propoli

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ζητήσει από όλα τα κομματικά στελέχη να βρίσκονται επί ποδός… εκλογικού «πολέμου». Από τον διευθυντή του γραφείου του μέχρι τον απλό ψηφοφόρο.

Στο πλαίσιο αυτό ο Λευτέρης Αυγενάκης, με την ιδιότητα του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, απέστειλε προσωπική επιστολή σε όλα τα μέλη του κόμματος, ζητώντας να κινητοποιηθούν  ώστε οι εκλογικές μάχες που θα δοθούν σε 66 ημέρες από σήμερα να βρουν τη Νέα Δημοκρατία έτοιμη και νικήτρια.

«Σας καλώ να οπλιστείτε με δύναμη, αποφασιστικότητα και αφοσίωση και να μπείτε ενεργά στον αγώνα, τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα μέχρι τις εκλογές. Ο Πρόεδρός μας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ακούραστα περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, και βρίσκεται κοντά στους πολίτες της χώρας μας, όπως και πάρα πολλά στελέχη μας, μεταφέροντας τις θέσεις του προγράμματός μας και το μήνυμα αλλαγής που πρεσβεύουμε.  Σας ζητώ να ενισχύσετε με την παρουσία σας τα κλιμάκια της Νέας Δημοκρατίας που ήδη έχουν ανακοινωθεί, καθώς και τις εκδηλώσεις που οργανώνονται σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Σας προτρέπω να σταθείτε δίπλα στους υποψηφίους των αυτοδιοικητικών, και των ευρωεκλογών, αποδεικνύοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι μια οικογένεια, μία πανίσχυρη παράταξη, μία γροθιά» τονίζει στην επιστολή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ζητούν «σαφή αποδοκιμασία» της κυβέρνησης Τσίπρα

Επειδή τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται έντονα από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μια προσπάθεια να εμφανίσουν ως «νίκη» τους μια εκλογική νίκη της ΝΔ με διαφορά μικρότερη των επτά μονάδων, στην Πειραιώς επισημαίνουν πως ο πήχης που έχουν βάλει ενόψει των ευρωεκλογών δεν γράφει ούτε τρεις, ούτε πέντε, ούτε δέκα μονάδες. «Ο πήχης μας είναι η σαφής αποδοκιμασία της κυβέρνησης Τσίπρα και η ξεκάθαρη ψήφος στήριξη στη ΝΔ. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό το μήνυμα θα σταλεί από τους πολίτες σε όλες τις κάλπες» σημειώνουν χαρακτηριστικά στενοί συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προσθέτουν δε πως «η αναμέτρηση των ευρωεκλογών έχει δημοψηφισματικό χαρακτήρα καθώς η κοινωνία θα εκφράσει την άποψή της για το ποιος θέλει να κυβερνήσει τη χώρα».

Loading