Αποφασίζει το ΔΝΤ για το ελληνικό πρόγραμμα

Η κλεψύδρα αδειάζει και το ΔΝΤ καλείται να αποφασίσει εάν θα συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα. Ο εκπρόσωπός του, πάντως, Τζέρι Ράις, διευκρίνισε σήμερα πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει «ανοιχτές διαφορές» με τους θεσμούς για το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους το οποίο «παραμένει προς επίλυση».

propoli

Σύμφωνα πάντα με τον Τζέρι Ρας η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο στον τομέα των μεταρρυθμίσεων και πλέον απομένει να ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους.

«Υπενθυμίζουμε ότι έχουμε έγκριση του προγράμματος επί της αρχής. Η ενεργοποίηση του εξαρτάται από τις μεταρρυθμίσεις, όπου έχουμε σημειώσει πολύ καλή πρόοδο, και το δεύτερο σκέλος, δηλαδή την ελάφρυνση του χρέους. Το ΔΝΤ έχει θέσει αυτό το ζήτημα ξεκάθαρα στο τραπέζι σχετικά με το τι πιστεύουμε ότι χρειάζεται η Ελλάδα για την πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Ταμείου.

Κρίσιμες οι αποφάσεις του Eurogroup της επόμενης εβδομάδας

Υπό αυτήν την οπτική οι αποφάσεις του Eurogroup της επόμενης εβδομάδας θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.  «Συνεπώς, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε σκληρά με τους Έλληνες και τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι θα έχουμε μια επιτυχή κατάληξη, ιδίως όσον αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους» πρόσθεσε ο κ. Ράις, επισημαίνοντας πως η ενεργοποίηση του προγράμματος και η συμμετοχή του ΔΝΤ θα αποτελέσει εχέγγυο για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Η συμμετοχή μας σημαίνει εξ ορισμού ότι θα έχουμε μια καλή συμφωνία για το χρέος. Αυτό θα είναι σημαντικό. Πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει την Ελλάδα να προχωρήσει, να προσελκύσει ξένες επενδύσεις και πιστεύουμε ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι απαραίτητη για μια βιώσιμη ανάπτυξη».

Loading