ΙΝΤΙΜΕ

Αποφυλακίστηκε ο Τσοχατζόπουλος (vd & pics)

Σε συνέχεια της απόφασης που πήρε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αποφυλακίστηκε σήμερα από το σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού.  

propoli

Έξω από τις φυλακές τον περίμεναν οι συνήγοροί του Ι. Παγορόπουλος και Ι. Νικολάου, οι οποίοι επικαλέστηκαν στο δικαστήριο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός αναμένεται να παραμείνει εκτός φυλακής, τουλάχιστον μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που έχει καταθέσει μέσω των συνηγόρων στον Άρειο Πάγο σχετικά με την καταδικαστική απόφαση που υπάρχει εις βάρος του.

Θυμίζουμε ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον περασμένο Οκτώβριο με ποινή φυλάκισης 19 ετών με την κατηγορία της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, υπόθεση που αφορά την προμήθεια ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων Tor – M1, καθώς επίσης και τα γερμανικά υποβρύχια.

Την εποχή εκείνη το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων μείωσε κατά ένα μόλις έτος την ποινή που του είχε επιβληθεί πρωτόδικα για την υπόθεση.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους λειτουργούς της δικαιοσύνης οι οποίοι χθες στο δικαστήριο κατάφεραν και πήραν προς έκπληξη πολλών μία απόφαση δίκαιης δίκης και η οποία μου απέδωσε και πάλι την ελευθερία μου και μάλιστα ομόφωνα. Πάω στο σπίτι μου, με περιμένει ο γιος μου και η γυναίκα μου» τόνισε κατά την αποφυλάκισή του ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε το φωτορεπορτάζ της αποφυλάκισης μέσα από τις φωτογραφίες του πρακτορείου InTime:

Loading