INTIME

«Από τη Δευτέρα οι διαδικασίες στη Βουλή για τις Πρέσπες»

Από την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν ανώτερα κομματικά στελέχη, στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

propoli

Υπογράμμισαν επίσης ότι κατά τη διαδικασία στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια, «θα υπάρξει άπλετος χρόνος ώστε όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε» και πως «όλα αυτά που ακούγονται είναι περί όνου σκιάς».

Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Τύπου, κορυφαίος υπουργός δήλωσε πως «ήταν βέβαιο ότι πέραν από τη σημασία της για τα εθνικά μας συμφέροντα, η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελούσε αιτία αναδιατάξεων στο πολιτικό σκηνικό».

Σε δύσκολη θέση το Ποτάμι

Η χθεσινή απόφαση στο Ποτάμι για ψήφο κατά συνείδηση απομακρύνει μεν το ενδεχόμενο διάλυσης της κοινοβουλευτικής ομάδας, καθώς δεν υποχρεώνει κάποιον από τους βουλευτές να αποχωρήσει επειδή διαφωνεί με την κομματική γραμμή, βάζει όμως το Ποτάμι σε δύσκολη θέση έναντι των ισχυρών πιέσεων που θα συνεχίζει να δέχεται είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, είτε από τη Νέα Δημοκρατία στο δρόμο προς τις εκλογές.

Το δρόμο της άτυπης επιβολής κομματικής πειθαρχίας προαναγγέλλοντας συνέπειες σε όσους «σπάσουν» την ενιαία κομματική γραμμή, επέλεξε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ως μία πρώτη απάντηση στον κίνδυνο αναταράξεων και διχασμού που αντιμετωπίζει και το κόμμα της, με επίκεντρο τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Loading